19 april 2024

Bra ekoschampo som balanserar hårbotten

Bra ekoschampo som balanserar hårbotten

Bra ekoschampo som balanserar hårbotten

Care of Gerd Lingonberry Shampoo innehåller bl a lingonfröolja som innehar naturliga antibakteriella egenskaper. Har du problem med t ex fet hårbotten, mjäll eller klåda kan det här schampot vara någon för dig. Lingonschampo hjälper till att balansera hårbotten och motverka hårbottenproblem.

Jag får ofta problem med irriterande klåda och fjällande hårbotten utan att ha tendens till fet hårbotten men definitivt en obalans (eksem). Emellanåt dyker det även de lite större eksem i hårbotten som det är väldigt lätt att klia sönder (aj-aj). Går jag till min hudläkare blir det kortison som oftast rekommenderas, vilket oftast hjälper men som också ger sekundära (bi-)effekter som jag inte vill utsätta min hud/kropp för om ej är absolut nödvändigt!

Det här schampot med lingon från Norrländska Care of Gerd har givit mig god lindring mot den värsta klådan samt skyndat på läkningen av de större eksemen. Jag har använt detta schampo som ett behandlande schampo under en vissa perioder  (skov) och märkt stor förbättring. Jag kan uppleva att hårbotten blir en aning torr och stramar lite direkt efter schamponering men när det givit så bra effekt med lindring av klåda och läkning av svårare eksem så får Lingonberry Shampoo i alla fall högt betyg av mig. 

Schampot är drygt. Det ger även ett lagom lödder. Om stylingprodukter använts kan det behövas två schamponeringar. Jag brukar bara behöva schamponera en gång. På bilden ser ni den gamla förpackningen. Nu har Care of Gerd gjort om sina förpackningar till ännu mer miljövänligare och kommer i tuber.

Innehåll: Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Hydrolyzed Silk, Cyamopsis Tetragonoloba Gum, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Glycerin, PCA Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Citrus Nobilis Oil, Rosmarinus Officinalis Flower Oil, Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Xanthan Gum.

Pris: 275 ml ca 199 kr

Läs även:
Obalans med kliande utslag (acne) på kroppen

Share some blog love

2 tankar på “Bra ekoschampo som balanserar hårbotten

    1. Det är alltid värt ett försök, Emmi! Oftast är ju mjällschampon det som rekommenderas och jag upplever att de kan vara för uttorkande ((även om det är naturliga) om man inte har problem med fet hårbotten oxå. Många schampon innehåller citrongräs och doftar så fräscht. Men då citrongräs är en ingrediens som ökar cellförnyelsen så gör den bara mer skada än lindring vid t ex psoriasis och även vissa eksem. Så jag försöker se till att det inte är en ingrediens som finns med i produkter jag använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.