14 april 2024

Recension Kroppsskrubb x2

Recension Kroppsskrubb x2

kroppsskrubb_

FLOW Kokos & Citron Himalayasalt Skrubb – 300 g (plastburk) ca pris 215 kr (248 kr)

Recension Kroppsskrubb x2

FLOW Kosmetiikka är ett märke från Finland som gör naturliga hudvårdsprodukter.
Den här kroppsskrubben innehåller bl a Himalaya salt, sheasmör, kokosolja som är doftsatt med kokosextrakt och citronolja. Hjälper till att få bort gammal hud och ökar blodcirkulationen. Konsistens på den här kroppsskrubben är precis som ett sheasmör. Känns kompakt men smälter vid kroppsvärme. Doften är lite karamelliserad med citron och kokos. Jag brukar ta en klick i handflatan och värma upp och sedan massera in på kroppen. Jag har testat att applicera på både torr och fuktat hud. På torr hud blir det en rivigare mer powerful effekt. På fuktat hud blir det lite mindre rivigt. Jag föredrar det senare. Sköljer sedan av med varmt vatten utan att tvätta med tvål eller liknande. Klappar torrt med en handduk. Huden känns mjuk och får en mild doft som en blandning av kokos, citron och karamell.

Ingredienser/INCI: Salt, Butyrospermum Parkii Butter, cocos nucifera oil, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Citrus Limonum Peel Oil, Cocos Nucifera Extract, Rosmarinus Offcinalis Leaf Extract, Limonene, Citral, Geraniol, Linalool

Soley Organics Mjúk Kroppsscrub – 250 ml (glasburk) ca pris 380 kr

soley organic mjuk kroppsskrubb

Från det isländska ekologiska märket Sóley Organics kommer den här kroppsskrubben som heter mjúk. Precis som namnet är den mycket mjuk och len. Den här kroppsskrubben innehåller bl a mandelolja, glycerin, epsomsalt, frankincense eterisk olja, björk samt en blandning av vilda isländska örter. Ska hjälpa till att ta bort döda hudceller och ha en utrensande effekt samt göra huden silkeslen. Rekommenderas att appliceras på torr hud och sedan sköljas av med varmt vatten.

Mjúk Kroppsskrubb har en aning klibbig konsistens som sedan smälter när man masserar in den. Mycket behagliga mjuka skrubbkorn. Doftar rejält örtigt. Jag applicerar på hela kroppen innan jag stiger in i duschen (upp i badkaret). Den här kroppsskrubben lämnar en oljig hinna på kroppen efter den masserats in. I duschen sköljer jag bara av med vatten utan att använda ytterligare duschtvål. Därefter klappar jag huden lätt med en handduk. Huden känns så fantastiskt len efteråt. Passar absolut den lite känsligare huden ( = min hud). Det blir dock väldigt halt i badkar/dusch och man bör se till att rengöra badkaret/duschgolvet direkt och framför allt vara försiktig! Likaså märks det när man rensar avloppet, kan behövas rengöras lite oftare om man ofta använder oljebaserat i duschen som den här t ex.

Ingredienser/INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) Oil, (vegetable) Glycerin, Sucrose Laurate, Aqua (pure Icelandic spring water), Magnesium Sulfate (Epsom salt), Tocopherol (vitamin E), Boswellia Carterii (frankincense) Oil (therapeutic essential oil), Betula Pubescens (birch) Twig Extract (wild Icelandic herb), Arctostaphylos Uva Ursi (bearberry) Leaf Extract (wild Icelandic herb), Achillea Millefolium (yarrow) Extract (wild Icelandic herb), Salix Phylicifolia (willow) Extract (wild Icelandic herb), Limonene

Certfierad: TÚN Island 

detta inlägg innehåller en eller fler pressprover

Share some blog love

2 tankar på “Recension Kroppsskrubb x2

  1. Vart har du köpt dina spatlar? Jag måste bli bättre på att använda sånna. Nu kör jag fem sekunders-regeln (Ner med fingret max 5 sekunder, då räknas det inte) och det funkar inte alls 😉

    1. @Sofie: Just de här större spatlarna har jag faktiskt köpt i Spanien. Men den mindre varianten som jag också använder, finns på Åhléns och säljs i 10-pack =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.