19 april 2024

Marina Miracle Face Oil & Cleanser – Recension

marina miracle Marina Miracle Face Oil & Cleanser - Recension

Marina Miracle från Norge – hudvård baserad på oljor, örter och plantextrakt.

Grundaren av Marina Miracle, Marina Elisabeth Engervik, lider själv av atopiska eksem och upplevde biverkningar som irritationer, känslighet och acne av vanlig konventionell hudvård (innehållande starka och konstgjorda kemikalier. Ingredienser från naturen gav henne positiva resultat och där började hennes intresse att skapa hudvård med naturens egna läkande örter och plantextrakt. Marina Miracle sortiment består av ansiktsoljor, serum, ansiktsmask, ansiktspeeling, rengöring samt serum och olja för män. Produkterna är 100% naturliga och innehåller minst 70% ekologiskt certifierade ingredienser från bl a Debio och Ecocert. Alla produkter är dessutom vattenfria.

Här är de tre produkter jag testat från Marina Miracle. Jag fick med mig dessa produkter hem från Hud & Kosmetikmässan i september och jag har nu använt dem i drygt 4 veckor.

Sweet & Creamy Oil Cleanser

marina-miracle-cleanser

En krämig oljerengöring som ska passa alla hudtyp, rekommenderas morgon och kväll. Innehåller bl a solrosolja, ringblomsolja, havtorn, fermenterad (probiotika) broccoli och kokos. Kommer i grön glasflaska med pump (110 ml). Har en härlig mild doft av vanilj. När den här krämiga oljerengöringen kommer i kontakt med vatten blir den som en fyllig rengöringsmjölk. Jag fuktar först ansiktet med ljummet vatten och tar en – två pumpar av rengöringen i handen och applicerar med mjuka rörelser med fingrarna över ansikte och hals.

marinamiracle cleanser

Tillsätter ytterligare lite vatten och masserar lite till. Sköljer sedan ordentligt med ljummet vatten och klappar huden torr med en handduk. Den här varianten fungerar bra på min hud. Huden blir ren och makeuprester tas bort effektivt men torkar inte ut huden. Jag använder rengöringen på kvällen och skippar morgonen. Sweet & Creamy Oil Cleanser är mycket dryg.
Jag tycker väldigt mycket om den här rengöringen. Den rengör effektivt, den är snäll mot min knepiga reaktiva hud samt att doften är mild. Den uppfyller alla krav jag har på en bra rengöring.

Ingredients/INCI:Helianthus Annuus*, Calendula Officinalis*, Rosa Canina*, Hippophae Rhamnoides*, Cocos Nusifera*, Cocamidopropyl Betaine*, Acids and Probiotics from Sprouted Brassica Oleracea*, Medicago Sativa and Solanum Lycopersicum*, Sodium Lactate, Tocopherol*, Potassium Sorbate, Essences * Sertifiserte økologiske ingredienser 100% natural & 96% certified organic ingredients.

marina miracle olja serum Marina Miracle Face Oil & Cleanser - Recension

Herbal Face Oil  Ansiktsolja som ska passa normal/torr och kombinerad hy. Herbal Face Oil ska balansera, återfukta och även minska fina linjer samt lindra irriterad hud och eksem. 4-6 droppar appliceras morgon och kväll. Innehåller bl a jojoba, avokado, aloe vera, hallonfröolja, kardemumma, och lavendel även tea tree och kamfer. Herbal Face Oil kommer i en grön glasflaska (5 ml och 25 ml) med dospipett. Det är viktigt att skaka flaskan innan så örterna blandas ordentligt. Herbal Face Oil har en fyllig konsistens men känns inte fet på huden.

marina miracle olja

Jag använder 5 droppar på rengjort ansikte och hals. Masserar in med lätta rörelser (gärna i lymfans riktning). Oljan har en mild doft av lavendel som är rogivande. Huden känns återfuktad och boostad med näring samt att oljan ger huden fin lyster. Jag använder den här oljan morgon och kväll. Oljan är enormt dryg. Så även om 25 ml låter lite så kommer den här oljan att räcka ytterligare i minst 3 månader.

Precis som med rengöring är Herbal Face Oil snäll mot min känsliga hud. Ordentligt återfuktande och ger min hud näring den så väl behöver utan att bli irriterad.

Ingredients/INCI: Simmondsia Chinenis oil*, Persea Gratissima oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Rubus Idaeus Seed Oil, Angelica Archangelica (Norwegian Angelica), Zingiber Officinale, Elettaria Cardamomum, Curcuma Zedoaria, Cinnamonum Camphora, Gentiana Lutea, Fraxinus Ornus, Crocus Sativus, Frankincense Essential oil, Melaleuca Alternifolia Essential oil, Lavender Essential oil, Tocopherol* /* Sertifiserte økologiske ingredienser 100% natural & 78% certified organic ingredients.

Argan Night Serum En ansiktsolja som används till natten och har anti-age egenskaper, är exfolierande och förser huden med fukt. Ska passa alla hudtyper. Argan Night Serum kommer i en grön glasflaska (5 ml och 25 ml) med pipett. Nattserumet innehåller bl a aprikosolja, mandelolja, arganolja och AHA-fruktsyror. AHA hjälper till att bryta ner de döda hudcellerna så att serumet kan jobba djupare. Då det här serumet är mer aktivt rekommenderas det att applicera 4 droppar 2 – 3 ggr per vecka.

marina miracle serum

Flaskan skakas innan användning så att innehållet (örterna) blandas. Argan Night Serum har en härlig doft av clementin. Serumet känns som en olja, lite lättare konsistens än Herbal Face Oil. Jag använder serumet 2 ggr per vecka. 4 droppar i handen och masserar lätt in i ansiktet och på halsen. De två kvällar i veckan jag använder serumet ersätter det Herbal Face Oil. Serumet är drygt. Min flaska är 5ml och det är mycket kvar i den.

Jag är väldigt försiktig när det kommer till lite mer aktiva produkter. Att använda det här serumet 2 ggr per vecka verka vara lagom för min hud. Nattserumet ger en “snäll” exfoliering och anti-age (utslätande) effekt. På morgonen känns inte huden torr eller stramar. Så återigen är min bedömning att även serumet är effektivt och snällt mot min känsliga hud. Det har inte orsakat några irritationer.

Ingredients/INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis*, Oenothera Biennis Oil*,Argania Spinosa Kernel Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Tocopherol*, AHA Natural Glycolic Acid, Pantothenic acid, Citrus Paradisi Essential Oil, Boswellia Carteri Essential Oil, Citrus Tangerina Essential Oil /* Sertifiserte økologiske ingredienser 100% natural & 92% certified organic ingredients

Sammanfattat omdöme
För mig som har en känslig, reaktiv hud samt hudsjukdomar som eksem och psoriasis även allergiker är det många gånger svårt med produkter med eteriska oljor. Det gäller att sammansättningen av de olika oljorna inte för kraftig men att den välgörande effekten av dem fortfarande finns kvar. Jag hoppas ni förstår vad jag menar. Jag tror starkt på eteriska oljors inverkan både fysiskt och mentalt men ibland kan det bli alldeles för mycket och för intensiva dofter så både andningsvägarna och huden reagerar negativt.

Här har Marina Miracle prickat precis rätt i sin sammansättning, åtminstone enligt mina behov och känslighet. Det är inte så ofta jag hittar ett hudvårdsmärke där flertalet av märkets produkter passar så perfekt in på vad min hud accepterar.

inlägget innehåller pressprover

Share some blog love

2 tankar på “Marina Miracle Face Oil & Cleanser – Recension

 1. Hej Jeanette!!! Tack för din fina recension av produkter. Jag brukar använda serum både på dagen och natten + olja och även kräm på dagen, har mogen och torr hud. Min fråga är vilka krämer som passar med detta produkter, ekologiska förstås. Tack! MVH/Bozena

  1. Hej Bozena,
   Tack för din kommentar =)
   Jag skulle vilja säga att alla krämer fungerar bra ihop med serum och olja. Regeln är ju att man serum alltid ska appliceras före olja. Dagkräm/fuktighetskräm appliceras sist.
   Jag har ju väldigt känslig hud vilket gör att det begränsar användas av ansiktskrämer för mogen hud då den typen oftast är lite mer aktiva. Maria Åkerbergs Face Lotion More har fått stora ovationer =) Jag håller mig dock till MÅ Face Cream Sensitive 😉
   Esse Probiotic Skincare har mycket fina produkter och deras PLUS produkter inriktar sig på mogen hy och anti-age. Just Plus-serien har en ganska hög prislapp men är mycket väl omtalade. Jag håller mig till Esse Sensitive serien och en del produkter ur deras bas sortimentet.
   Hoppas du hittar något som du kommer att trivas med.
   Tack för att du läser min blogg!
   Gröna hälsningar, Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.