16 april 2024

Recension – Faith in Nature Watermelon

Recension - Faith in Nature Watermelon

Recension - Faith in Nature WatermelonBrittiska Faith in Nature Watermelon Schampo, balsam och dusch.

Den friska härliga doften av färsk vattenmelon är svår att hitta bland produkter utan syntetiska dofter. Många gånger doftar de inte alls som man förväntat sig. Men jag chansade i alla fall och beställde denna trio från webbshopen Jordklok.

Watermelon Shampoo (normalt/torrt) har en halvrinning gelkonsistens. Löddrar bra och doftar tuttifrutti med någon enstaka doftförnimmelse av vattenmelon. Tvättar håret rent men jag behöver lite balsam efter för att håret ska bli mjukt.

Watermelon Conditioner (Normalt/torrt)har en mer lotion liknande konsistens. Doftar mest citrus. Dryg behövs inte så mycket til mitt tunna hår.

Mitt omdöme Schampo/balsam: Mitt hår håller sig fräsch max 3 dagar efter tvätt. Doften är ok även om det inte nådde upp till mina förväntningar.Tyvärr upplever jag att min hårbotten blir jättetorr, speciellt närmast hårfästet och upp en bit från pannan. Så pass att det flagnar ganska mycket och kliar vilket snabbt blir till eksem 🙁

Watermelon Shower Gel & Foam Bath är en duschgel som även kan användas till skumbad. Doftar mer tuttifrutti än den friska vattenmelonsdoften jag var ute efter. Löddrar och känns svalkande men är inte direkt återfuktande. Dock upplever jag inte att den torkar ut huden på kroppen lika mycket som schampot gör i hårbotten.

Generellt omdöme: Stora förpackningar, 400ml, till bra pris, 78 kr st. Produkterna är veganska, innehåller certifierade ekologiska ingredienser. En av ingredinserna är dock en tensid/tvålämne vid namn Cocamidopropyl betaine (CPBA) som enligt studier ofta framkallar allergier och eksem speciellt på huvud och hals. Kanske kan det vara den ingrediensen jag reagerar negativt på. 

Watermelon Shampoo: Aqua (water), Ammonium laureth sulfate, Maris sal (sea salt), Polysorbate 20, Cocamidopropyl betaine, Citrullus lanatus (watermelon) fruit extract*, Citrullus lanatus (watermelon) seed oil, Tocopherol, Glycerin*, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Glyceryl laurate, Parfum (fragrance), Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Anthocyanins, Limoneneº, Linaloolº. * = ekologisk, º = från eteriska oljor. VEGAN

Watermelon Conditioner: Aqua (water), Cetearyl alcohol, Cocos nucifera (coconut) oil*, Citrullus lanatus (watermelon) fruit extract*, Citrullus lanatus (watermelon) seed oil, Caprylic/capric triglyceride, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Glycerin*, Tocopherol, Parfum (fragrance), Cetrimonium chloride, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Limoneneº, Linaloolº, * = ekologisk, º = från eteriska oljor. VEGAN

Watermelon Shower Gel & Foam Bath: Aqua (water), Ammonium laureth sulfate, Maris sal (sea salt), Polysorbate 20, Cocamidopropyl betaine, Citrullus lanatus (watermelon) fruit extract*, Citrullus lanatus (watermelon) seed oil, Glycerin*, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Tocopherol, Glyceryl laurate, Parfum (fragrance), Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Anthocyanins, Limoneneº, Linaloolº. * = ekologisk, º = från eteriska oljor. VEGAN

Share some blog love

2 tankar på “Recension – Faith in Nature Watermelon

  1. Har hört flera säga att de fått torr och kliande hårbotten av deras schampo. Synd på ett schampo med ett sånt bra pris.
    Tack för en utförlig och pålitlig recension.
    Hälsningar Mona

  2. Jag har också haft lite småproblem med Faith in Nature’s schampon :/ Provat några olika, men känner at det ger nästan samma resultat i längden, där håret känns torrare och mer stripigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.