26 maj 2024

Vikten av att alltid läsa innehåll

vikten av att alltid läsa innehåll

Lovea Nature är ett franskt märke som innehåller minst 95% naturliga ingredienser. Helt ok med andra ord. So I thought! Lovea har solskydd som är populära (passade inte mig dock) men även övrig kroppsvård. De här prova-på eller reseförpackningarna som man också kan kalla dem, köpte jag på apotea.se (finns även i flertalet andra webbshoppar och butiker) Perfekta storlekar när man vill testa något nytt.

vikten av att alltid läsa innehåll

Shower Vanilla en härlig krämig men lätt duschlotion som doftar ljuvligt av vanilj.

Nourishing Shea Butter and Cacao Cream en härligt kakaodoftande rik kräm som ger en mjuk hud.

Hand Cream Shea Butter likaså en mjukgörande och tropiskt doftande handkräm.

Vikten av att alltid läsa innehåll!

Riktigt härliga produkter alla tre. Dessvärre STOR besvikelse! Vill poängtera att detta är mitt eget fel och inte Lovea som märke.Jo, kanske lite genom att de presenterar sina produkter med så högt naturligt innehåll är det lätt att förbise de övriga 5%. Jag utgick från att 95% naturligt lät helt ok utan att först granska INCI, som jag brukar göra. Ni vet ibland har även solen har sina fläckar . Nu när jag sitter och lusläser INCI trillar jag nästan av stolen!

Till min förskräckelse ser jag bl a detta PEG, Triethanolamine, EDTA, BHT, Dimithicone, Isoparaffin, och riktiga värstingar som Methylisithiazolinone (MI) och Cyclopentasiloxane.

Nedan har jag, som jag brukar göra, listat produkterna INCI/innehåll. Det var mening att det skulle bli ett vanligt recensionsinlägg men min egen miss kan fungera som en kom-ihåg detalj för andra!

Shower Vanilla Aqua (Water), Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Parfum (Fragrance), Glycerin, Acrylates/Peg-10 Maleate/Styrene Copolymer, Imidazolidinyl Urea, Chlorphenesin, Benzoic Acid, Triethanolamine, Tetrasodium Edta, Methylisothiazolinone, Vanilla Planifolia Fruit Extract.

Nourishing Cream Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Theobroma Cacao Seed Butter, Polysorbate-60, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethicone, Algae Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Polyacrylamide, Parfum (Fragrance), C13-14 Isoparafiin, Laureth-7, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Magnesium Nitrate, Ci 19140, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Ci 14700, Methylisothiazolinone, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Hand Cream Aqua (Water), Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Phenoxyethanol, Dimethicone, Parfum (Fragrance), Ceteareth-12, Ceteareth-25, Carbomer, Triethanolamine, Chlorphenesin, Cyclopentasiloxane , Sorbitan Caprylate, Nylon-1010, Cyclohexasiloxane, Tocopherol, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glutamic Acid, Bht, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

En tanke på “Vikten av att alltid läsa innehåll

  1. Visst blir man besviken. Fick ett serum på SBW och när jag kommer hem och läser om det så innehåller det Cyklopentasiloxat sen pratade de så gått om att det var ekologisk och inte innehöll vatten. Så där ser man också hur viktigt det är att kolla upp produkterna ordentligt.
    Hälsningar Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.