14 april 2024

Recension Dafna’s Skincare Nutrition

Recension Dafna's Skincare Nutrition
Dafna’s Skincare  är en spansk (lyx) hudvårdsserie av anti-ageing produkter baserad på Ayurvedisk filosofi med naturliga och bioaktiva ingredienser samt avancerad bioteknik. Produkterna innehåller över 40 naturliga aktiva ingredienser från botaniska extrakt och eteriska oljor). Dafna’s Skincare riktar sig till åldersgruppen 30 – 50 år.

Dafna’s Skincare Nutrition är en anti-age nattkräm baserad på essentiella oljor och botaniska extrakt. Krämen innehåller 21 aktiva ingredienser. Innehåller antioxidanter så som ginseng och grönt te, probiotika som propolis samt återuppbyggade reishi, och ekologisk rosenträolja. Den här krämen ska ge huden en avslappnande känsla, reparera hudcellerna och sakta ner åldersprocessen. Rekommenderas för normal till lätt torr och mogen hud (40 – 50 årsåldern). Ayurvedisk hudtyp (dosha): Vata, Pitta

Dafna’s Skincare Nutrition kräm kommer i en svart (återvinningsbar) glasburk med skruvlock inklusive en svart spatel. Priset är högt – 50ml ca 785 kr.

Mitt omdöme: Den svarta glasburken ger ett lite lyxigt intryck och det är perfekt att det medföljer en spatel. Konsistensen är fyllig och krämen har en gyllene beige/rosa färg.

Recension Dafna's Skincare Nutrition

Doften är ganska så neutral skulle jag vilja säga, inga inslag av starka eteriska oljor. Doften påminner mer om omega olja eller nyponfröolja, havsdoft med inslag av fisk och alger.

Jag applicerar nattkrämen på rengjord hud i ansikte, på halsen och dekolletage. Krämen känns lite sträv på huden vid appliceringen. Den känslan försvinner ganska snabbt och huden får en mjukare yta. Jag upplever att det “pirrar” och “hettar” speciellt på kinderna ett bra tag efter appliceringen. Det verkar också som min hud på halsen och dekolletaget är väldigt känslig och reagerar med större obehag. Jag är lite ’nojjig’ när det kommer till sådana här effekter efter applicering, även om det bara är ett tecken på att produkten arbetar som den ska. Det liksom påverkar mig negativt (sinnet). Jag har inte direkt upplevt några andra obehag. Faktiskt så ser jag efter en ganska kort tids användning redan att huden börjar få smidigare utseende. 

Jag har bestämt mig för att använda Nutrition nattkräm ett par gånger i veckan istället för varje kväll. Tror min hud uppskattar det intervallet bättre. Det här är en hudvårdsserie med mycket aktivt innehåll. Nutritionkrämen innehåller 21 aktiva ingredienser. Väldigt aktiva ingredienser och anti-age produkter i allmänhet brukar inte komma överrens med min hud.

Har man inget emot att det pirrar och hettar i huden (då det är en övergående känsla) eller om man inte har en väldigt känslig hud, och vill ha en effektiv anti-age nattkräm är nog denna krämen något att fundera på.

INCI/Ingredients: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Rosa Canina Fruit Oil, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Olea Europaea Fruit Oil, Cera Alba, Argania Spinosa Kernel Oil*, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Centella Asiatica Leaf Extract, Echinacea Angustifolia Extract , Hedera Helix Leaf Extract, Panax Ginseng Root Extract, Cichorium Intybus Root Oligosaccharides, Casaelpinia Spinosa Gum, Camellia Sinensis Leaf Extract, Propolis Extract, Ganoderma Lucidum Extract, Lecithin, Kaolin, Silica, Maltodextrin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Gluconolactone, Sorbitol, Tocopherol, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Aniba Rosaeodora Amazonica Wood Oil, Rosa Damascena Flower Oil*, Linalool, Geraniol, Limonene, Citronellol, Citral, Farnesol, Benzyl Benzoate.
* Organic active ingredient with BIO certification
Ayurvedic ingredients are calming and hydrating essential oils and plants as Rose, Hyaluronic acid, Vanilla, Butyrospermum Parkii Butter

detta inlägg innehåller pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.