26 maj 2024

Recension Rapsodine Fuktkräm och Fotkräm

recension rapsodine fuktkräm och fotkräm

Rapsodine är ett svenskt märke med hudvårdsprodukter samt produkter för hemmet. Rapsodines produkter är baserade på rapsolja, svensk ekologisk rapsolja. Rapsolja har mjukgörande, återfuktande och vitaliserande egenskaper. Oljorna är kallpressad. Deras KRAVodlade rapsolja kommer från Österlen i Skåne. Rapsodine är ett litet familjeföretag i Mariestad där även deras fabrik ligger. De har både parfymerade och oparfymerad produkter i sitt sortiment.

Jag har testat dessa två: Fuktkräm samt Fotkräm
recension rapsodine fuktkräm och fotkräm

Rapsodine fuktkräm (50 ml ca pris 98 kr, 200 ml ca pris 158 kr) – finns med parfym och utan. Den här tuben är med parfym. Doften är rätt så intensiv med inslag av något som får mig att tänka på fluffiga moln, doften av varm mjölk med honung och vanilj. Jättesvårt att beskriva! Fuktkrämen är mycket fyllig och ger en riktigt mjuk känsla vid applicerande. Konsistens som en krämig lotion och effekt som en lätt balm på huden.

Det här är en kräm som en del fotvårdsspecialister har i sina behandlingar istället för paraffin för att massera fötter och ben efter den medicinska fotvården. De medicinska fotvårdsbehandlingar jag tidigare fått (hos olika) har de smörjt och masserat in med Rapsodine fuktkräm efter avslutad behandling och det har varit fantastiskt skönt. Både för blodcirkulationen och mjukare fossingar. Jag använder fuktkrämen till hela kroppen. Även till fötterna och upplever att den faktiskt fungerar riktigt bra att massera utsatta ömma punkter med dessutom.

INCI/Ingredienser: Aqua, Canola Oil, Isopropyl Palmitate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Cetearyl Glucoside, Hydroxyethyl, Acrylate/Sodium, Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, Parfum, Squalane, Polysorbate 60, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Linalool, Isoeugenol, Limonene,

Rapsodine Fotkräm (50 ml ca pris 110 kr, 200 ml 165 kr) – innehåller även karbamid (som ska hjälpa torr och hård hud) och eterisk olja från Kunzeabusken som ska ha en anti-inflammatorisk verkan. Doften är inte lika intensiv som på fuktkrämen. Här är det den eteriska oljan från Kunzeabusken som ger en friskt doft med en örtig sötma. Konsistens är som en krämig lotion. Den är mycket lätt att massera in utan att det känns kladdig. Jag upplever mer att den vid applicering ger huden ett lätt “glid” (som typ vid olja) vilken gör att det blir lättare att massera in. Ger även lite svalka.

INCI/Ingredienser Aqua Canola Oil, Isopropyl Palmitate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Urea, Phenoxyethanol, Cetearyl Glucoside, Hydroxyethyl, Acrylate/Sodium, Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, Squalane, Kunzea Ericoides Leaf Oil Polysorbate 60 Benzoic Acid Dehydroacetic Acid Citronellol Limonene,

detta inlägg innehåller pressprov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.