19 april 2024

Naturativ Cleansing Milk och Micellar lotion

 

Naturativ ett polsk märke som tillverkar naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter. Deras produkter innehåller bl a kallpressade oljor, naturligt blomvatten och växtalkohol. De flesta av deras produkter är även vegan (=inga animaliska ingredienser). Testar ej på djur samt framställer sina produkter enligt reglerna för den internationella certifieringsorganisationen NATRUE. En del produkter är redan certifierade och är märkta med NATRUE Certifieringssymbol, de övriga produkter är under pågående certifieringsprocess.

Jag har provat på Naturativ Cleansing Milk och Micellar Lotion

Naturativ Cleansing Milk kommer i en vit plastflaska med doseringspump. Innehåller bl a läkemalva (lugnande för hudirritationer), arganolja och glycerine. Rengöringsmjölken har en lätt krämig konsistens. vilket gör den lätt att applicera och massera in då den inte rinner av. Det här med hur en produkt doftar är ibland kristallklart och ibland jättesvårt. Jag tycker rengöringsmjölken har en doft som påminner närmast om play-dooh.
Det rekommenderas att man applicerar rengöringskrämen med fingrarna på huden och masserar in och sedan tar bort med en bomullstuss. För att sedan avsluta med ett ansiktsvatten eller micellär lotion. Jag testade den varianten och den passade inte mig. Så jag kör helt enkelt på det som passar mig. Applicerar på torr eller fuktad hud och masserar in. Sköljer sedan av med ljummet vatten.

Naturativ Cleansing Milk och Micellar lotion

Rengöringsmjölken ska även kunna användas att ta bort ögonmejken med. Naturligtvis testade jag det oxå 😉 Men nej, mina ögonen är så känsliga att det inte kändes bra. Så jag använder den endast till ansiktet med undantag för ögonen. Jag tycker att rengöringsmjölken tar bort smuts och normal makeup bra. Irriterar inte huden nämnvärt, känns inte direkt supermild men fungerar bra. 200 ml ca pris 199kr

INCI/Innehåll: Aqua, Triticum Monococcum Seed Extract, Ethylhexyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Propanediol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Glycerin*, Argania Spinosa Kernel Oil, Althaea Officinalis Root Extract, Tripleurospermum Maritima Extract, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Carrageenan Chondrus Crispus, Sodium Phytate, Tocopherol (mixed), Beta-Sitosterol, Squalene, Parfum – VEGAN COSMETIC

Naturativ Micellar Lotion anpassad att rengöra känslig hud samt att använda som makeup remover. Micellär lotionen innehåll bl a rosenvatten som är lugnande, rosmarinvaten som är antiseptisk och antiinflammatorisk, lavendelvatten som är lugnande och såpnejlika som renar och har lugnande samt antiinflammatoriska egenskaper. Kommer i vit plastförpackning med vridlock stäng/öppet. Ett lagom litet dosering hål så gör det enklare att dosera lotionen på en bomullstuss. Doftar ganska kryddigt (rosmarin) tycker jag. Micellär lotionen kan användas som enda rengöring, efter t ex rengöringsmjölk samt även som ett ansiktsvatten. Jag använt den här produkten som ensam rengöring samt efter rengörinsgmjölk (som ett ansiktsvatten).

Naturativ Cleansing Milk och Micellar lotion

Jag har inte använt den till att ta bort ögonmejken med då ögonen tåras lätt om jag kommer för nära dem när jag applicerar i övriga ansiktet. För att få bort all smuts och makeup krävs upprepade appliceringar med lotionen på bomullsrondeller. Någon känsla av renhet (micellär lotionen rengör dock) infinner sig inte direkt då huden känns mest kladdig och tillslut visar tecken på att bli lite irriterad. Det här fenomenet är inte bara vid användandet av just den här micellära lotionen. Jag upplever samma sak med andra micellär rengöringar jag testat. Jag läser så mycket positivt om just den här typen av rengöring men jag fattar inte hypen alls! Om det ej finns tillgång till vatten kan detta vara en produkt jag mycket väl kan tänka mig ha till hands då den tar bort smuts och makeup men annars föredrar jag rengöringsmjölk eller rengöringskräm. 200 ml ca pris 199kr

INCI/innehåll: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Water, Sodium Lactate, Sodium PCA, Mannitol, Lecithin, Sodium Cocoyl Glutamate, Propanediol, Lavandula Angustifolia ( Lavender) Flower Water, Saponaria Officinalis Extract, Maltooligosyl Glucoside, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Phytate – VEGAN CCOSMETIC

detta inlägg innehåller en eller fler pressprover

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.