14 april 2024

Coldly Lotion och Coldly Oil

Träningsvärk, muskelvärk, ledvärk och spänningsvärk.

Nu när det blivit kallt igen kanske vi spänner kroppen extra för att vi fryser eller för att det är halt att gå. Orsaken till värk kan vara många. Det finns naturligtvis också många olika vägar att försöka nå smärtlindring. Välgörande liniment, krämer eller oljor är ett alternativ som jag oftast använder mig av för tillfällig lindring.

Från svenska Une Care of Sweden är två produkter som jag tycker fungerar mycket bra utan att vara allt för starka för huden. De är sammansatta av naturliga och ekologiska örter bl a mynta, eukalyptus, kamfer, pepparmynta och ringblomma.

Coldly Lotion

Stel, ont i leder och muskler?

Coldly Lotion kommer i airless pump förpackning vilket är bra ur dosering synpunkt tycker jag. Lotionen är halvfast (inte rinnig) och känns lätt att applicera på huden. Masseras in lätt, jag upplever att lotionen absorberas snabbt av huden. Till en början har lotionen en intensiv doft av mynta/kamfer/pepparmint som senare avtar till mer normal frisk mint doft. Lotionen ger en kylande effekt. Ger avslappnande effekt samt en tillfällig smärtlindring.

Une Care of Sweden Coldly Lotion 150ml ca pris 250kr

INCI/Innehåll: Aqua, Cocos Nucifera Oil*, Cetearyl Alcohol Cetearyl Glucoside, Glycerin, Mentha Arvensis Leaf Oil*, Eucalyptus Globulus Leaf Oil*,Cinnamomum Camphora Bark Oil, Mentha X Piperita*, Rosmarinus Officinalis*, Dehydroacetic Acid, Xanthan Gum, Calendula Officinalis Extract* * EKOLOGISK

Coldly Oil

Stel, ont i leder och muskler?

Coldly Oil kommer i burk. Coldly oil innehåller inte vatten så konsistensen är som fast kokosolja, känslan av att vara solid men smälter direkt vid kroppstemperatur. Doftar lite mildare än lotionen och är underbart mjuk att massera in på huden. Ger en avslappnande effekt och även en tillfällig smärtlindring.

Une Care of Sweden Coldly Oil 200 ml ca pris 280kr

INCI/Innehåll: Cocos Nucifera Oil (ECO Kokos), Mentha Arvensis Leaf Oil (ECO Japanmynta), Eucalyptus Globolus Leaf Oil (ECO Eukalyptus), Mentha X Piperita (ECO Pepparmynta), Rosmarinus Officinalis (ECO Rosmarin), Cinnamomum Camphora Bark Oil (Kamfer), Tocopherol Helianthus Seed Oil (E-vit i solrosolja), Ascorbyl Palmitat (C-vit), Rosmarinus Helianthus Seed Oil (ECO Rosmarin), Dehydroaetic Acid (Ättiksyra), Calendula Officinalis Extract (ECO Ringblomma)

⇒sammanfattning om de båda: Jag tycker om både lotionen och oljan. Lotionen är ett snäpp vassare i sin effekt upplever jag. Passar perfekt när t ex min ischias, rygg och knä spökar. Även när axlar och nacke behöver extra omsorg. Till armar och händer väljer jag oljan. För trötta ben är både lotionen och oljan jätteskön. Förkylning och flunsa tider passar det perfekt att smörja lite av olja på rygg och bröst för att underlätta andning. Kan även ge en viss lindring vid huvudvärk genom att massera in lätt vid tinningarna.

detta inlägg innehåller ett eller fler pressprover 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.