19 april 2024

Doftfri nagellacksremover

doftfri nagellacksremover

Det har dykt upp en hel del miljövänligare nagellack under senaste åren. Vattenbaserade nagellack har också ökat. Vattenbaserade nagellacken är väl de som lyckats bäst med att vara doftfria eller åtminstone inte dofta allt för stark.

3-free, 5-free, 9-free osv, de lacken kanske innehåller mindre skadliga ingredienser men de flesta luktar fortfarande ganska så stark. Det här med hur vi upplever dofter är ju naturligtvis individuellt men jag har under de senaste åren blivit mer och mer doftkänslig. Efter jag drabbades av en lunginflammation i våras (2016) har det blivit ännu värre. Det gäller de flesta starkare/intensivare dofter inte bara nagellack.

Sen kommer vi till det som nagellacket ska tas bort med!

Visst har du även där dykt upp fler alternativ som är miljövänligare, utan aceton och med “svag doft”. Jag har testat många av dessa “svag doft” och “luktfri” men inte tusan har de varit speciellt milda i sin doft inte plus att några har haft en annan typ av obehaglig doft istället.

Två som dock har en mild doft där jag inte får hostattacker och andnöd kommer båda från Mavala. Den rosa acetonfria har en svag doft och den har jag använt mig av under många år. Men vill ju gärna hitta någon remover som är mer miljövänlig och gärna ännu mindre doft.

 

Svaret är Mavala Crystal Nail Polish Remover den innehåller Propylene, Carbonate, Dimethyl Glutarate, Dibutyl Adipate, Dimethyl Adipate. Doftar ingenting! Tar effektivt bort nagellack och är mild mot naglarna.

Naturligtvis finns det en ännu bättre lösning; sluta måla naglarna överhuvudtaget! Men varför ta bort de små glädjeämnen som kan lysa upp vissa stunder i livet, när det finns alternativ!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.