26 maj 2024

Ekolyx Kroppsprodukter – MPicaut

 

Ekolyx Kroppsprodukter – MPicaut

I slutet av förra året (november) lanserade Mette Picaut en serie med kroppsprodukter.
I serien finns till att börja med 3 produkter. Happy Sparkling Body Wash, Goodness Glow All Over Dry Oil och Crème de la Crème Bodylotion. Citronmyrten är en gemensam nämnare i alla tre produkter och är den som ger produkterna dess friska citrus doft. Citronmyrten har antiseptiska egenskaper och är upplyftande för sinnet.

Ekolyx Kroppsprodukter - MPicaut

Happy Sparkling Body Wash 200ml ca pris 329 kr – innehåller även aloe vera barbadensis, havtornsextrakt och glycerin. Duschkrämen kommer i en plasttub med snäpplock. Har en halvrinning gelkonsistens. Det är viktigt att tänka på att hålla tuben med locket uppåt när man öppnar den och sedan försiktigt vända på tuben. Då minimeras risken för att innehållet rinner ut. Appliceras på fuktig hud och då förvandlas gelkonsistensen till en vit krämigare formula. Ger ett lätt lödder och lämnar huden bra återfuktad.

Ingredienser/INCI: Aqua Purificata (Water), Aloe Barbadensis, Leaf Juice (Aloe Vera)*, Cocamidopropyl Betaine, (Coconut and Veg.)*, Glycerin (Source Coconut)*, Sodium Cocoyl Isethionate (Derived from Coconut), Sodium Lauroyl Sarcosinate (Foaming Agent)*, Sodium Chloride (Salt)*, Xylitylglucoside (Hydrating Sugars)*, Sodium Lauryl Sulfoacetate (Derived from Coconut)*, Anhydroxylitol (Hydrating Sugars)*, Xylitol (Hydrating Sugars)*, Glucose (Hydrating Sugars)*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Sea Buckthorne)*, Backhousia Citriodora Leaf Extract (Lemon Myrtle)*, Allantoin (Source Comfrey), Sodium Cocoamphoacetate (Derived from Coconut), Polysorbate 20 (Derived from Coconut), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary Antioxidant)*, Ceteareth-60 Myristyl Glycol (Cleansing Agent), Sodium Benzoate (Natural Preservative)*, Potassium Sorbate (Natural Preservative)*, Citral (From Lemon Myrtle), Citric Acid (pH balance)
*Ingredienser från ekologiskt certifierade odlingar

Goodness Glow All Over Dry Oil 150 ml ca pris 499 – kommer i en plastflaska med dospump. Solrosolja, jojoba-,,nyponros- och camelinaolja, havtornsextrakt samt squalene (från oliv) är några av de övriga ingredienserna. En torrolja som är riktigt fyllig men lämnar inte huden kladdig utan väl återfuktad och ger en underbar lyster.

Ingredienser/INCI: Caprylic/Capric Triglyceride (From Coconut Oil)*, Helianthus Annuus Seed Oil (Sunflower Oil)*, Salvia Hispanica Seed Oil (Chia Seed Oil)*, Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba Oil)*, Tridecane (Emollient approved by Ecocert)*, Crambe Abyssinica Seed Oil Phytosterol Esters (From Crambe Abyssinica Seed Oil)*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Seabuckthorne)*, Backhousia Citriodora Leaf Extract (Lemon Myrtle)*, Rosa Canina Fruit Oil (Rose Hip Oil)*, Glycine Soja Oil (Soy Bean Oil)*, Camelina Sativa Seed Oil (Camelina Oil)*, Squalene (Source Olive Oil)*, Undecane (Emollient approved by Ecocert)*, Olus Oil (From Soyabean Oil)*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary Antioxidant) *, Beta-Sitosterol (Source Olive Oil)*, Tocopherol (Vit E)*, Citric Acid (pH balance), Citral (From Lemon Myrtle)
*Ingredienser från ekologiskt certifierade odlingar

Crème de la crème Body Lotion 250 ml ca pris 499 kr – kommer också i en plastflaska med pump. Innehåller bl a aloe vera barbadensis, aprikoskärnolja, havtornextrakt, solrosolja, squalene (från oliv). En fyllig lotion som är härligt krämig. Känns silkesmjuk vid applicering.

Ingredienser/INCI: Aqua Purificata (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Aloe Vera)*, Cetearyl Alcohol (From Coconut Oil)*, Caprylic/Capric Triglyceride (From Coconut Oil)*, Helianthus Annuus Seed Oil (Sunflower Oil)*, Glycerin (From Coconut Oil)*, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate (Emulsifier from Veg Oil)*, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate (From Olive Oil), Prunus Armeniaca Kernel Oil (Apricot Kernel Oil)*, Glyceryl Stearate (From Veg. Oil)*, Xylitylglucoside (Hydrating Sugars)*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Sea Buckthorne)*, Backhousia Citriodora Leaf Extract (Lemon Myrtle)*, Glycine Soja Oil (Soy Bean Oil)*, Beta-Sitosterol (Source Olive Oil)*, Squalene (Source Olive Oil)*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary Antioxidant)*, Anhydroxylitol (Hydrating Sugars)*, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables (From Olive Oil), Phenoxyethanol (Preservation), Ethylhexylglycerin (Preservation), Tocopherol (Vit E)* , Xylitol (Hydrating Sugars)*, Xanthan Gum (Hydrating Sugars)*, Glucose (Hydrating Sugars)*, Citric Acid, (pH balance) Citral (From Lemon Myrtle)
*Ingredienser från ekologiskt certifierade odlingar

De här tre produkterna funkar naturligtvis att använda var och en för sig. För en komplett riktigt välgörande kroppsbehandling liknande en ansiktsbehandling kan man använda 3-stegs varianten.

1. Använda Body Wash i duschen
2. Smörja in kroppen med Goodness Dry Oil
3. Avsluta med att massera in Crème de la Créme Lotion

”Som att ta på sig ett silkesmjukt klädesplagg”
M.Picaut

pressprov

2 tankar på “Ekolyx Kroppsprodukter – MPicaut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.