16 april 2024

Rosa Centifolia Cleansing Balm – recension

Rosa Centifolia Cleansing Balm – REN Skincare

När det kommer till ansiktsrengöring som ska ta bort både smuts och makeup tycker jag bäst om krämig rengöringsmjölk eller rengöringsbalm. Upplever oftast att mousse eller gel ger huden en stram känsla. Rengöringsbalm och ju perfekt under den kyligare tiden på året.

Rosa Centifolia Cleansing Balm (100 ml ca pris 299 kr) kommer från Brittiska REN Skincare. Den kommer i tub vilket jag gillar bättre än burk. Konsistensen är att likna vid vitvaselin. Smälter dock vid hudkontakt och kroppsvärme. Har en doft av rosor, men inte för påtaglig.

Rosa Centifolia Cleansing Balm

Jag tar en liten klick på fingrarna och värmer upp, applicerar sedan på torr hud. Masserar in lätt under ett par minuter. Tillsätter lite vatten och balmen förvandlas till en mjölkaktig konsistens. Här rekommenderas att man torkar av med fuktad ansiktsduk (muslin) men jag tycker det är omständigt så jag använder mig av en liten rund natursvamp av cellulosa som jag fuktar med vatten.

Rosa Centifolia Cleansing Balm

Sedan avslutar jag med att skölja ansiktet med ljummet vatten. Rengöringsbalmen tar bort smuts och makeup bra samt lämnar huden mjuk och smidig. Det ska gå att använda den här rengöringsbalmen även till att ta bort ögonmakeup. Om man väljer att testa det är det viktigt att man väntar tills balmen har fått den mjölkaktiga konsistensen annars kan det svida rejält. Jag använder den inte till att ta bort ögonmejken med.

Ingredients/INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Ethylhexanoate, Glyceryl Cocoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Glyceryl Dibehenate, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum (Fragrance), Rosa Centifolia Flower Extract, Cymbopogon Martini Oil, Viola Odorata Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Lecithin, Benzyl Alcohol, Oryzanol, Tocopherol, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Linalool

*pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.