26 maj 2024

Apolosophy Eco Cleansing Foam

Apolosophy Eco Cleansing Foam

Apolosophy är Apoteket Hjärtats egna varumärke med hud-, kropp- och hårvård samt makeup. I oktober 2016 lanserades Apolosophy ECO, en ekologiska hudvårdsserie med nio produkter för ansikte, kropp och händer. Produkterna produceras i Dalarna. Nyckelingrediensen i seriens produkter är ekologisk ängsull som ska ha vårdande egenskaper. Jag har testat mousse rengöring från Apolosophy Eco.

Apolosophy Eco Cleansning Foam 150 ml ca pris 99 kr ska vara en mild rengöringsmousse som skonsamt ska ta bort smuts och makeup. Ekologisk formula med ängsull och aloe vera ska vara vårdande. Innehåller hudvänliga och mild tvättande ämnen. För normal/torr hud även passa känslig hud. Parfymerad. Ceriifierad av Ecocert.

Rengöringsmoussen kommer i plastförpackning tillverkad i återvinningbar plast. Har mousse pumpdosering. Skummet som pumpas ut är mjukt och fluffigt. Har en frisk blommig/fruktig doft men doften är ganska så intensiv. Jag har applicerat moussen på fuktad hud och masserat lätt. Sedan skölj av med ljummet vatten. Jag tycker att den rengör rätt bra. Har inte testat att ta bort ögonmakeupen med. Huden blir inte super torr. Irriterar inte min hud nämnvärt. Så egentligen är det väl bara doften som sätter ner betyget.

Men det är några små saker som stör mig. Det kan ju vara tryckfel på ingredienslistan respektive etiketten på flaskan. Som konsument är det ju den informationen jag utgår från och förlitar mig på.

Apolosophy Eco Cleansing Foam

  • Ekologisk Ängsull som är typ nyckelingrediensen i produkterna är så långt ner på innehållslistan. Näst sist. Av de 13 ingredienserna är ängsull nr 12.
  • Den enda ingrediensen som är markerad som ekologisk är aloe vera.

Så här tänker jag: Är det inte aloe vera som i alla fall är ingrediens nr 2 som bör lyftas fram? Inte en ingrediens som det är näst minst av i produkten. Om ingrediensen ängsull är ekologisk bör inte den också markeras på samma sätt som aloe vera?

Hur skulle ni tänka i det här läget?

Innehållsförteckning: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Chloride, Citric Acid, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Eriophorum Spissum Flower/Stem Extract, Sorbic Acid. Innehåller 97,4 % naturliga ingredienser 44,8 ekologiska ingredienser

Certifierad: Ecocert som Cosmos Organic

En tanke på “Apolosophy Eco Cleansing Foam

  1. Känns lika knäppt som när jag fick ett pressutskick på ett ekologiskt serum för känslig hud och första eller om det var andra ingrediensen var cyklopentasiloxan.
    Hälsningar Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.