5 mars 2024

Exotic body balm

Exotic body balm

Excotic Body Balm

Cinq Mondes (5 världar) SPA Paris är ett fransk Spa märke som används och säljs på spa-anläggningar och hudvårdscenter. Hudvårdsprodukter och behandlingar är inspirerade av traditionella läkeörter och skönhetsritualer från världens alla hörn. Cinq Mondes (svenska distributören) fanns på plats under Daisy Beauty Expo och vi fick med oss ett smakprov på en av deras populära produkter inspirerad av ritualer från den Polynesiska övärlden. 

Sublime Body Balm ett närande, reparerande, mjukgörande kroppssmör med exotiskt doft. Innehåller sheasmör, nonifrukt och monoï olja(1) som har närande och skyddande egenskaper. Vanilj, Ylang ylang och monoï oljan ger produkten sin underbara exotiska doft. 

 

Sublime Body Balm kommer i en vit plastburk Konsistensen är som sheasmör fast mjukare, smälter som smör av kroppsvärme. Behåller dock en mjuk krämig känsla. Jag tar upp en klick med en spatel och värmer upp mellan händerna innan jag börjar massera in på kroppen. Huden får ett fantastiskt lyster och känns sammetslen. Doften av exotiska blommor är mjuk, sveper in dig och skapar harmoni. Jag använder den även till mina torra händer och nagelband. Har ett högt pris men är otroligt dryg.

(1)Monoï olja = en infusion av bladen från Tiaré blomman (tahiti gardenia) som får ligga och dra i kokosolja.

Cinq Môndes Sublime Balm ca pris 589 kr/200 ml

Ingredients/INCI: Oryza Sativa Rice Powder, Butyrospermum Parkii Butter Extract, Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis Flower, Morinda Citrifolia Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Triglycerides, Cera Alba, Stearic Acid, Palmitic Acid, Arachidyl Alcohol, Ricinus Seed Oil, Behenyl Alcohol, Cinq Mondes’s Own Aromatic Composition, Arachidyl Glucoside, Limonene, Tocopherol, Titanium Dioxide, Red Iron Oxides, Mica, Linalool, Citral, Geraniol, Benzyl Benzoate.

Certifiering: Ecocert, Cosmebio: Cosmetique Bio* (eget tillägg: *BIO Label minst 95% naturigt innehåll, minst 95% ekologiskt odlat, minst 10% ekologisk innehåll av färdig produkt)

pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.