16 april 2024

Naturligt rent – som förr

“Naturligt rent – som förr”

Första gången jag kom i kontakt med Gröna Gredelina var under Eco Now 2015 i Kungsträdgården. Där träffade jag även grundaren Lina Paciello. Märket höll just då på att etablera sig och nu 2017 har de vuxit och utvecklat en rad produkter. Gröna Gredelina erbjuder naturlig hem och hudvård skapad från grunden. Gröna Gredelina AB är ett familjeföretag som grundats och drivs av Lina Paciello. Ekologisk och naturliga produkter som tillverkas i egen anläggning i Stockholm, de är baserade på gamla genuina recept och är alltid utan syntetiska tillsatser, färgämnen eller skadliga kemikalier.

Nu när jag har testat några städ-/rengöringsprodukter för hemmet så tycker jag det är dags för en liten recension. Doften jag valt är genomgående lavendel. Finns även i citrus och kanel/apelsin/nejlika.

Naturligt rent - som förr

Allrengöring – Lavendel  använder jag till att spraya direkt på diskbänken, kakel, matbord och spisen sedan bara torka av. Rengöring av kylskåpet. Även handfatet och toaletten (utanpå) blir skinande rent. Tar bort (lätta) fettfläckar och lättare kalklagringar mycket bra. Har en fräsch doft av lavendel.

Allrengöring med Lavendel 500 ml ca pris 149 kr

Innehåll/INCI: Destillerat vatten, förtvålad olivolja*, förtvålad lagerbladsolja*, bikarbonat*, ättiksyra*, eterisk lavendelolja*, mineralsalt*. * ekologiskt odlade ingredienser.

Naturligt rent - som förr

Ättika doftsatt med lavendel. Att rengöra med ättika i badrummet är suveränt, tar bort bakterier, löser fett, smuts och kalk effektivt. Kakel, toalettstol, handfat och badkar/dusch är perfekta mål. Jag varierar lite mellan att använda koncentrerat med att blanda ut med vatten. Viktigt är att se till att skölja ordentligt. Handskar är att rekommendera då ättika är frätande.

Doftsatt Ättika med Lavendel 500 ml ca pris 129 kr

Ingredienser/INCI: acetum concentratum* (koncentrerad ättiksyra), lavandula officinalis flower oil* (eterisk lavendelolja), sodium chloride* (mineralsalt) * ekologiskt odlade ingredienser.

Naturligt rent - som förr

Bikarbonat med ekologiska torkade lavendelblommor från Provance. Skinande rent i diskhon får jag med att strö lite bikarbonat och sedan skrubba rent med vatten och en diskborste. På lite envisare fläckar på t ex spisen kan man använda lite bikarbonat tillsammans med ättika. Bort med kvalster och dålig lukt. Strö ut bikarbonat på madrasser, vänta en stund och dammsug sedan upp. Har en rengörande och antiseptiskt effekt. Fungerar även på mattor och soffor.

Bikarbonat med ekologisk lavendel 120 ml ca pris 79 kr

Innehåll/INCI: sodium bicarbonate* (bikarbonat), lavandula officialis flower oil* (eterisk olja av lavendel), lavandula officialis flower* (torkad lavendel) *ekologiskt odlade

Naturligt rent - som förr

Aleppo Såpa Lavendel används som vanlig såpa. Innehåller oliv- och lagerbladsolja. Aleppo såpan är brun till färgen med doft av lagerbladsolja. Såpa är absolut det bästa att få bort gammal smuts och fett på t ex elsladdar. Envisa prislappar som lämnar kvar kladdiga rester löses snabbt upp av lite såpa. Städa med såpa är ju inte heller fel. Såpan kan användas outspädd samt utspädd med vatten. Jag har även en liten flaska där jag blandat såpa och vatten som jag sedan använder till att spraya på och torka av diskbänken, spisen, bord, stolar och fönsterbrädor för att fräscha upp. Även till att torka inuti och utanpå kylskåpet.

Aleppo Såpa Lavendel 500 ml ca pris 149 kr

Innehåll/INCI: Distilled water (Destillerat vatten), sodium olivate (förtvålad olivolja)*, sodium laurate (förtvålad lagerbärsolja)*, lavandula officinalis flower oil (eterisk lavendelolja)*, sodium chloride (mineralsalt)*. * ekologiskt odlade ingredienser.

Share some blog love

En tanke på “Naturligt rent – som förr

  1. Tack för ett jättebra inlägg. Ska absolut införskaffa mig några produkter för att prova. Undrar om ättika kan vara bra att ta bort kissdoft från hund med. Att använda ute i rastgården.
    Hoppas du mår bra och får en fin söndag. Som lite extra info så tror jag att jag nu fått till en ekologisk hudvård som inte irriterar. ☺

    Kramar från Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.