1 mars 2024

Alla upplvever vi dofter olika

Alla upplvever vi dofter olika

Precis som med smakupplevelser är det med doftupplevelser. Egentligen inget konstigt med det. Normalt sett har jag inte några problem med örtiga dofter men någon enstaka gång dyker det upp en odör som jag helt enkelt inte klara av. Som t ex Urtekram tandkräm eukalytptus.  Nyponfröolja t ex har en väldigt speciell doft (fisk) men den kan jag uthärda 😉

All Day Balm Stick*

från Maria Åkerberg, är ju en uppdatering av Foot Balm som är i burk. Ingredienserna är desamma men stickformatet gör det smidigare att bara kunna stryka ut balmen på utsatta områden. Innehåller olivolja, bivax, rapsolja, jojobaolja, geraniumolja,och rosmarin. Jag har inte tidigare provat Foot Balm så jag hade inget att jämföra med. Men jag hade nog föreställt mig en helt annat doft en den som slog emot mig när jag öppnade sticket. Jag ryggade tillbaka och bad även min dotter lukta. Hon visade samma reaktion. Doften jag upplever är frän, syrlig och påminner om jäst. Jag testade den på huden (fötterna) och själva konsistensen och sticket i sig är helt intakta. Mjukgörande och smidigt att stryka på. Men doften! Kanske har den härsknat, något fel i den batchen tänkte jag.

Jag dubbel kollade med en bloggkollega. Dock har hon inte den nya All Day Balm Sticket men gott och väl Foot Balm burken. Naturligtvis har inte den någon frän eller syrlig doft. Så innan jag drar slutsatser utan att ta reda på fakta, kontaktade jag Dermanord. Fick snabbt svar.

“Hej Jeanette,
Det är bivaxet som slår igenom lite i produkten, vi har fått en fin skörd med aningens starkare doft denna gången.”

Rent bivax kan ju dofta lite olika men jag hade nog inte kunna gissa mig till att det var därifrån den fräna doften kommer från. Oavsett om sticket nu då inte är härsket och det bara är bivaxets doft som gör att balmen doftar som det gör, så klarar jag bara inte av den doften! Jag har försökt i omgångar, ibland behöver man vänja sig vid vissa dofter men samma sak händer varje gång, jag får kväljningar och doften ger mig förnimmelse av något som inte alls är eller luktar speciellt trevligt (ni får gissa er till vad jag menar ;))

*presssprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.