29 mars 2024

Organic Face Oil de Luxe

Organic Face Oil de Luxe
Organic Face Oil de Luxe

Arganolja och Kaktusfikonfröolja. Två fantastiska oljor var för sig som bl a ger:
– näring och underbart lyster
– välgörande och läkande för eksembenägen hud, anti-age, lugnande efter sol, anti-inflammatorisk för att nämna några av de många positiva egenskaper de innehar.  Dessa två guldoljor tillsammans ger en helt fantastisk lyxig ansiktsolja.

Just den här unika kombinationen av Marockos Guld (Arganolja) och Moder Jords Gröna Hudelixir (kaktusfikonfröolja) är skapad av Sara Nomberg (bl a ekologisk hudterapeut, näringsfysiolog och huvudlärare ekologisk hudvård på Axelssons samt grundare av Organics by Sara ) i samarbete med Loelle Organic Beauty

Råvaran (Loelles) Barbaryfig växer vilt i Marockos öknen. Barbaryfig är fikonkaktus, den frukt som blommar på själva kaktusträdensblad. Det är fikonfruktens frön, små hårda kärnor som sedan kallpressas. Det går åt ca 1 ton för att få fram 1 liter kallpressad olja!

Så här tycker jag om Face Oil de Luxe:

Jag använder min Face Oil de Luxe på morgonen efter ansiktsvatten och under fuktkräm. Den ger huden ett fantastiskt friskt glow. Passar även som makeupunderlag (primer) då kaktusfikonfröoljan har en silikonliknande effekt på huden. Välgörande även för huden runt ögonen. Kan även tillsättas en droppe till dagkräm eller foundation för ett extra glow.

Jag testade även att använda lite av den här oljan på ett eksem i hårbotten som jag kliat sönder och efterlämnade ett lite djupare sår.  Brukar bli en ond cirkel under läkningsperioden. Jag droppade ganska generöst med olja (4-5 droppar) och smörjde in området innan läggdags. På morgonen när jag vaknade hade såret läkt ihop dessutom utan att bilda någon hårdskorpa ( som det är så himla lätt att klia sönder igen).

Med det vill jag inte säga att detta är en mirakelolja för behandling av eksem, det finns ju så många olika varianter och det är väldigt individuellt. Men jag anser att det är värt att nämnas. Alla som har eller har haft eksem vet att läkningsprocessen oftast är både smärtsam och långdragen. Hittar man då något som visar sig kan skynda på är det ju guld värt!

Face Oil de Luxe with Argan Oil and Barbaryfig Oil 30 ml ca pris 499 kr. Oljan är väldigt dryg så endast fåtal droppar behövs vid applicering. Oljan kommer i glasflaska med guldtext och har doserings pipett.

Ingredients/Inci: Argania Spinosa* (Argan Oil), Opuntia Ficus Indica* (Barbary fig seed oil).
*Certified Organic
Handmade by women’s cooperatives in Marocco

Återförsäljare

pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.