28 mars 2024

Evigt letande efter …

Evigt letande efter …

Det finns naturligtvis massor av produkter som skulle kunna toppa en sån här lista. Men just nu är det några produkter som intresserar mig mest i syfte att minska risken för allergiska reaktion samt lindra och läka eksem och andra odefinierade hudutslag. Speciellt nu under den varma och soliga tiden.

Solen och värmen är en ganska stor triggare. Jag märker hur mycket mer känslig huden blir när det är varmt och vistelse i sol, även om jag inte sitter och lapar sol. Produkter som har fungerat  tidigare utan större besvär ger mig nu i varmare tider stora besvär. Det här med att det står “ passar alla hudtyper” – “även känslig hud” – “dermatologiskt testat” – “fri från kända allergener” – har jag lärt mig under årens gång att det inte är en garanti men kan fungera som  riktlinjer.

Ansiktsprodukter har jag lyckats rätt bra med att hitta fram till verksamma och icke triggande av värme och sol. Förutom solskyddsprodukter, där är det svårare. Däremot för kroppen och håret eller egentligen hårbotten har jag inte riktigt lyckats. Vill undvika medicinska preparat i den mån det går. Jag får ju det utskrivet av läkaren men då är det kortison, olika antihistamin även periodvis atarax (klådstillande)  och fuktgivande typ Canoderm kräm. Canoderm mjukgörande kräm är nog bra för vissa men jag upplever ingen direkt effekt när det gäller att smörja in hela kroppen.

Så jag har listat några produkter jag läst om i media och som enligt berättelser och recensioner verkar ha givit många med liknande besvär lindring. Frågan är bara: kommer de att fungera för mig? Det finns bara ett sätt att ta reda på det och det är att prova mig fram. Vilket också naturligtvis är en kostnadsfråga 😉

Solskydd

Jag börjar med solskydd. Finns en hel del fina naturliga och ekologiska solskydd som innehåller fysikaliska filter. Men återigen innehåller de flesta någon form av parfym. Med parfym menar jag även naturlig parfym som eteriska oljor. Även i vårdande syfte tillsätts gärna eteriska oljor. Jag har inget emot eteriska oljor i sig och jag är tror mycket på aromaterapins effekt både för sinne och kropp men inte att ha i solskydd. Då min hud blir extra reaktiv vid solexponering. Det är ganska så svårt att hitta ett naturligt  solskydd som är helt utan eteriska oljor. Har hittat ett som verkar motsvara det jag letar efter som skulle kunna passa både ansikte och kropp.

evigt letande efter

Eco Cosmetics – Neutral Sol Lotion spf 20, spf 30, spf 50
Jag har inte testat några av Eco Cosmetics solskydd pga att de innehåller granatäppleextrakt (allergi), även sensitive serien. Neutral serien verkar vara helt utan eteriska oljor och utan granatäpple samt ska vara avsedd för den allergi/eksem benägna hudtypen.

Kroppen

Till kroppen finns det också mycket att välja bland. De flesta lovar både det ena och det andra. Vi är ju alla olika individer med olika behov. En kroppslotion som fångat mitt intresse under längre tid är Coconut Body Milk från Eco by Sonya. Varför just den verkar intressant är naturligtvis de recensioner och bilder på tydliga förbättringar hos personer med eksem problem.

evigt letande efter

Hårbotten

Så kommer vi till hårvård. Hur mycket finns det inte där att välja bland?! Utlovande av fantastiska resultat. Återigen allt är så individuellt. Det svenska märket Q for Skin har jag också uppmärksammat under en längre tid. Fina lovord från personer med hårbottenbesvär och hudbesvär. Svartvinbärsolja är den ingrediens som ska vara mycket gynnsam. De har flera produkter som jag tycker verkar intressanta.

 

Nourishing Shampoo


Quick Relief Shampoo


Sensitiv Black Currant Oil (hårbotten och kroppen)
Quick Repair Cream (kroppen)

BIldkälla: produkt bilderna i detta inlägg är lånade från respektive brand.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.