Laga trasigt puder
Makeup

Laga trasigt puder

Det finns två alternativ

Antingen krossar man resterna till ett finfördelat pulver och använder som det är, typ löst mineralpuder. Eller så försöker man rädda det som räddas kan och hoppas det åter kan bli till kompakt form.

Googla “laga trasigt puder”

De flesta tipsen som dyker upp är att använda handsprit eller alsolsprit. Jag lagade vid ett tillfäller en kompakt ögonskugga som jag lyckats tappa. Då använde jag Vodka 😉 Det fungerade rätt hyfsat.

Ansiktsvatten eller Micellärvatten

Jag fick tipset av Annelie från sajten Naturligt Snygg att spana in deras videoklipp Så lagar du ett trasigt puder| Naturligt Snygg  Då jag hade ett micellärvatten i badrumsskåpet så testa jag med det. Använde en gaffel för att finfördela delar av pudret som fanns kvar. Tillsatte sedan ca 1½ – 2 teskedar av micellärt vattnet. Blandade försiktigt ihop till en leraktig konsistens. Tryckte sedan ut med en sked, vilket är det knepiga eftersom geggan liksom fastnar på skeden! Det gäller att ha tålamod 😉 Sedan är det bara att vänta, låta det torka ordentligt och förhoppningsvis blir det ett kompakt liknande puder igen.

Original innan krosskada

Laga trasigt puder

Misslyckat försök att depotta

Laga trasigt puder

Samla ihop alla bitarna, finfördela och sedan laga med micellärvatten

Laga trasigt puder

ResultatLaga trasigt puder

Visst fungerar det och det går ju att fortsätta använda pudret istället för att kasta bort. Men ja, pudret förlorar mycket av sin original kvalité upplever jag i alla fall  😥 .

Share some blog love
  • 8
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.