26 maj 2024

Recension REN Skincare Evercalm Rescue Mask

Recension REN Skincare Evercalm Rescue Mask

Evercalm Rescue Mask

Jag skrev lite om den här produkten efter presslanseringen.  Nu har jag använt Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask från REN Skincare  ett tag så nu är det dags att lämna ett utlåtande.

“Aktiva ingredienser i Rescue masken är extrakt från svampen Fårticka (Albatrellus Ovinus). Svampens egenskaper är att den har ett naturligt smärtstillande ämne som på huden blockerar signalen för smärta och klåda. Verkar lokalt smärtstillande och dämpar/motverkar rodnad, svullnad och klåda.Beta-glucan (jäst) är balanserande för hudens immunsystem. Extrakt från Arnika som lindrar irritation, inflammation, rodnad och även lättare brännskador. Innehåller även bl a mjölksyrabakterier (probiotika), sheasmör, solrosolja, jojobaolja, kamelia, kokosextrakt och rosmarin.”

Recension REN Skincare Evercalm Rescue Mask

Jag har använt den som en mask till hela ansiktet samt även punktvis. Även låtit den verka under natten. Masken kommer i en airless pump flaska. Ett fullt tryck ger en hel del så jag brukar trycka ut lite i taget genom att inte trycka hela vägen. Konsistensen är krämig och fast. Doftar lite kryddig med inslag av geranium. Ger en svalkande känsla direkt vid appliceringen. Jag brukar lägga på ett lagom lager inte för tunt och inte för tjockt. Låta masken verka 10-15 min Det är en kräm mask som inte stelnar. Min hud suger åt sig ganska mycket av masken under verkningstiden. Torkar sedan bort överflöd med en ansiktsservett alternativt med fuktad bomullsrondell. Huden känns mjuk och mindre irritterad.

Använder jag den som en sovmask brukar det inte finnas mycket kvar att ta bort på morgonen. Jag har även testat att smörja in enstaka partier där irritation och klåda uppstått. Då brukar jag inte applicera så mycket samt att jag masserar in masken på huden. Det dämpar rodnad och irritation samt lindrar klåda. Svalkar och lindrar skönt även om man fått för mycket sol på vissa kroppsdelar. Jag använder masken vid behov så det varierar lite men oftast blir det  ca en gång per vecka.

Innehåll/INCI:Aqua (Water), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylyl Caprylate/Caprate, Olus Oil, Lactobacillus Ferment, Butyrospermum, Parkii (Shea) Butter, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Wax, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Propanediol, Algae Extract, Cetyl Alcohol, Lactobacillus, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Parfum* (Fragrance), Tocopheryl Acetate, Caprylic/Capric Triglyceride Panthenol, Carbomer, Vaccinium Vitas-Idaea (Lingonberry) Seed Oil, Xanthan Gum, Arnica Montana Flower Extract, Camelina Sativa Seed Oil, Cocus Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Tocopherol, Magnesium Carboxymethyl Beta-Glucan, Malachite Extract, Albatrellus Ovinus Extract, Laminaria Ochroleuca Extract, Glucose, Phenoxyethanol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Rosmarinus Officinalis Leat Extract, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool) *100% Natural Fragrance – Parfum 100% Naturel

REN Skincare Evercalm Ultra Comforting Resue Mask innehåller 50ml och kostar ca 479 kr

 

pressprov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.