1 mars 2024

Rosehip Rose Facial Spray

rosehip rose facial spray
Rosehip Rose Facial Spray

Från bulgariska märket Zoya Goes Pretty kommer denna lite annorlunda ansiktssprayen Rosehip Rose Facial Spray. Shea Balms från Zoya Goes Pretty är det säkert många som redan läst om/provat på. Jättefina sheasmör produkter. De har också en Rosehip anti-age serie.

Vildskördad Nyponolja och eterisk rosenolja. Kallpressad nyponolja utvinns från frön av vilda nyponfrukter som växer i unika klimatförhållanden i södra Bulgarien. Eterisk rosenolja är ångdestillerad från handplockade rosenblad som växer i ”Rosornas Dal” i hjärtat av Bulgarien.

Zoya Goes Pretty själva om Rosehip Rose Facial Spray

En lätt fuktgivande spray för ansikte och kropp med ekologiskt rosenvatten, oraffinerad nyponolja och ekologisk rosenolja. Absorberas snabbt av huden, förbättrar hyn och vitaliserar trött hud.

De närande och regenererande egenskaperna hos rosen- och nyponolja gör sprayen lämplig för daglig bruk och även som make-up borttagare.
Skakas väl innan användning. Applicera morgon och kväll på rengjord hy eller spraya när som helst under dagen för en fuktboost. Ger näring och balanserar hudens färg och pH

Mitt utlåtande

För det första är det här inte en produkt som man kan spraya direkt över ansiktet. Varför? Det framgår inte av den svenska översättning, har på något sätt gått förlorad i översättningen från den engelska texten.: ”May discolour the skin slightly, however, this does fade as soon as the oil is absorbed”. En ganska viktig del i det hela eftersom ansiktsvattnet (oljan) verkligen ger färg!

Den här ansiktssprayen har en oljig konsistens vilket ni säkert redan har listat ut. Så jag ser det mer som en ansiktsolja i sprayform. Men inte att applicera genom att spraya över ansiktet utan antingen spraya i handflatan eller på bomullsrondell. Risken är annars att det blir orangefärgade oljiga fläckar lite varstan.

Jag skakar flaskan så innehållet blandas, sprayar i handflatan eller ovanpå handryggen och applicerar med fingrarna i ansiktet, alternativt sprayar på bomullsrondell och stryker över ansiktet. Den är mjuk och skön att massera in lätt. Doftar mild ros. Men ja, det är ju det här med att huden blir orange!

rosehip rose facial spray

Jag brukar låta oljan få gå in i huden under bra stund och sedan tar jag en bomullsrondell eller ansiktsservett och trycker lätt mot huden för att få bort det som färgar av sig på ytan.

Jag upplever att Rosehip Rose Facial Spray har en uppstramande effekt, samtidigt som den har en läkande effekt. Ger ett gyllene lyster till huden. Vet man bara om i förväg att det här är en olja i sprayform och inte ansiktsvatten (som jag trodde) så är den både prisvärd och välgörande.

Att använda som makeup rengöring  har jag inte testat men det bör ju fungera bra också eftersom det är olja (nyponfröolja och rosolja). Jag skulle nog inte använda den till att ta bort ögonmakeup.

Rosehip Rose Facial Spray 50 ml ca pris 160 kr

rosehip rose facial spray

Innehåll:INCI: *Rosa damascena (Rose) flower water, Rosa сanina (Rosehip) fruit oil, Alcohol Denat, *Rosa damascena (Rose) flower oil.
*Certified organic ingredient
**Essential oil component

pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.