25 april 2024

Kicks egna lip balm – recension

Kicks egna lip balm
Kicks egna lip balm

Jag köpte dessa två lip balm från Kicks egna serie. Den ena är ett ekologiskt lip balm som är certifierad av Ecocert. Det andra är ett lip balm med solskyddsfaktor och innehåller ekologiska ingredienser. Ekocertifierade lip balmen finns i 4 olika smaker, spearmint, tinted coconut, citron och tinted berries. Lip Balm spf 30 finns också i 4 olika smaker coconut, pink blood orange och red berries är färgade, Spearmint är transparent.

Kicks Organic Lip Balm Coconut Tinted

Kicks egna lip balm

4,25g ca pris 59 kr

Jag valde kokos då jag tyckte den luktade godast och dessutom var mest neutral i sin färg. Kicks lip balm har en bas av ekologiskt bivax. Fairtrade och eko certifierade ingredienser som bl a kakaosmör, ringblomsextrakt och kokosolja. Innehåller 100% naturliga ingredienser samt 99,49% ekologiskt odlade ingredienser.

Läppbalsamet håller läpparna mjuka och ger samtidigt läpparna en aning aprikos skimmer. Doftar mycket milt och diskret med inslag av choklad och kokos. Mjuk att applicera på läpparna.

Ingredienser/INCI: *HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, *CERA ALBA, *THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, *COCOS NUCIFERA OIL, *CITRUS LIMON PEEL OIL, TOCOPHEROL, BETA-SITOSTEROL, SQUALENE, *ROSMARINUS OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, *CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT.
*INGREDIENTS FROM ORGANIC FARMING.

Certifiering: EcoCert – Natural and Organic Cosmetics

Kicks Lip Balm SPF 30 Spearmint

Kicks egna lip balm

4,5g ca pris 59 kr

Valet här blev Spearmint då det var den enda av de 4 som var transparent. Precis som Kicks ekologiska läppbalsam innehåller de här en bas av ekologisk certifierat bivax. Innehåller även 100% naturligt E-vitamin samt ekologiskt ringblomsextrakt och kokosolja som ska hjälpa till att hålla läpparna mjuka. Innehåller också solskydd för att skydda läpparna mot både UVA och UVB strålning.

Frisk doft och smak av spearmint som ger en liten kylande känsla på läpparna. Helt transparent är den inte utan den har ett litet silver shimmer i sig. Håller läpparna mjuka och är lätt att applicera. Förpackningen är gjord av 40% återvunnet material och kan återvinnas igen. Så läppbalsamet med solskydd innehåller således ekologiska ingredienser och förpackningen är återvinningsbar. So far so good!

MEN…. när man kollar närmare på INCI listan ses några av solskydd ingredienser som jag gärna inte vill ha i mina solprodukter 🙁 , de har rödtext nedan. På dessa små läppbalsam är texten minimal och det gör att jag anstränger mig och kollar så gott det går men oftast blir det de ingredienser som står i början som noteras 😉 Så visst är det lätt att (fel) köpa en del produkter med innehåll som man helst undviker pga av minimal text och det då blir tidskrävande att granska. Plus att INCI beteckningarna/namn är varken lätta att uttala eller komma ihåg 😉

Bäst är om man i lugn och ro kan kolla produkters innehåll på nätet ( dock listar inte alla märken eller webbutiker fullständigt innehåll!) och sedan söka vidare på specifika ingredienser i andra baser. Men, men man lär sig av misstagen, åtminstone för just den produkten 😉

Ingredienser INCI Coconut: *HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, *CERA ALBA, *COCONUT FLAVOR, *COCOS NUCIFERA OIL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BENZOPHENONE-3, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, MIXED TOCOPHEROLS, *ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, *CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, IRON OXIDE, MICA, TITANIUM DIOXIDE.
*ORGANIC INGREDIENTS

Share some blog love

2 tankar på “Kicks egna lip balm – recension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.