28 maj 2024

Recension Esse Organic Hand Cream

Esse Organic Hand Cream
Esse Organic Hand Cream

Från Sydafrikanska märket ESSE Probiotic Organic Skincare basutbud kommer den här handkrämen. Den innehåller bl a rooibos (anti-oxidant, anti-age och reparerar solskador), marulaolja (rengörande och anti-oxidant), kigelia (jämnar ut hudtonen, t ex solfläckar) samt pre- och probiotika.

 Esse Organic Hand Cream

Esse Organic Hand Cream kommer i en tub med pump dosering. Lattefärgad lätt krämig konsistens. Doftar örtig som de övriga produkterna i ESSE Organic Probiotic Skincare basutbud. Här även med friskt mintigt inslag. Lätt att smörja in på huden, lämnar händerna mjuka och återfuktade utan att kännas kladdiga. Jag upplever även att handkrämen har en lätt kylande/svalkande känsla på huden. Jag masserar gärna lite extra mängd runt nagelbanden då de ofta är torra och spruckna. Esse Hand Cream känns både mjukgörande, närande samt läkande.

Ett tips! När du öppnar tuben för första gången ser till att skruva till locket lite innan du lyfter upp det. Annars kan det resultera i att själva pumpen inte ’låser sig’ i rätt position och resultatet blir detta:

 Esse Organic Hand Cream

Jag tittade på tuben och locket och trodde att det kanske var en refill eller bara en annorlunda förpackning. Tyckte det var lite udda dock. Skäms lite att säga det men som tur är var jag inte ensam om att göra det misstaget 😉

Esse Probiotic Skincare Handkräm 50 ml  ca pris 159 kr

Ingredients/INCI: Aspalathus Linearis (Rooibos) Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glycerin, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Inulin, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Kigelia Africana Fruit Extract, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Glyceryl Caprylate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil*, Sodium Phytate, Citric Acid, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil*, Tocopherol, Eriocephalus Punctulatus (Cape Chamomile) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Mentha Vidiris (Spearmint) Leaf Oil*, Gamma Decalactone, Linalool***, Limonene***, Citronellol*** , Geraniol***
*ingredients from organic farming
**made using organic ingredients
***component of natural essential oils

Certifiering: Ecocert – Organic Cosmetics, Vegan Fairtrade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.