20 april 2024

Sun Cream SPF 50 – Recension

Sun Cream SPF 50
Sun Cream SPF 50

Sun Cream SPF 50 från tyska märket AnneMarie Börlind presenteras som en kombinerad dagkräm och solkräm med en hög solskyddsfaktor (UVA/UVB). Den kan användas istället för den vanliga ansiktskrämen vid vistelse i sol. Även som en ren solskyddskräm vid längre vistelse i solen som t ex solbad. Berikad med anti-aging komplex (havtornsolja) som ska motverka för tidigt åldrande. Sun Cream SPF ska vara hudvänlig och inte lämna någon vit hinna på huden.

Annemarie Börlind Sun Cream SPF 50

Solkrämen kommer i tub med snäpplock. Har en krämig salvliknande konsistens. Doftar parfymigt till en början. Trots att krämen känns som en salva så går det faktiskt väldigt smidigt att massera in på huden.

Sun Cream SPF 50

Huden blir lite blank typ lyster men den lämnar inget vit hinna.

Sun Cream SPF 50

Att använda Sun Cream SPF 50 istället för den vanliga ansiktskrämen känns, för mig i alla fall, lite för kraftig. Ett mycket tunt lager i sådana fall men då är frågan om den upplever till sitt ursprungliga spf 50 skydd.

Jag har använt Sun Cream SPF 50 när jag har solat, eller medvetet suttit i solen mer än 10 min. Jag har applicerat både i ansikte, dekolletage och på armarna (och händerna). Jag har också sett till att vara generös med solkrämen när jag applicerat den.

Sun Cream SPF 50

Annemarie Börlind Sun Cream SPF 50 har fungerat mycket bra på min redan känsliga hud som naturligtvis i solen framträder ännu mer reaktiv. Nu har jag ju solat med måtta så att säga. Inte legat rakt upp och ner på en sandstrand men solstrålarna är starka oavsett. Jag tycker jag har fått en uppiggande fin solkysst nyans på huden till skillnad från den normalt bleka nyans.

Den här solkrämen har med sin höga solskyddsfaktor skyddat min hud mycket bra utan att ge irritation (typ klassiska solkräms utslag) samtidigt som min hud har fått en fin och mjuk solkysst nyans. Jag är säker på att om jag hade vistas på en riktigt solsemester eller regelbundet på en badstrand hade färgen utvecklas ännu djupare.

Annmarie Börlind SPF 75 ml ca pris 399 kr 

Ingredienser/INCI: Aqua (Water), Dicaprylyl Carbonate.,Bis-Ethylhexyloxyphenol, Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone.,Ethylhexyl Salicylate.Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate.Caprylic/Capric Triglyceride.Glycerin.Titanium Dioxide.Tribehenin.Polyglyceryl-3 Polyricinoleate.Sorbitan Oleate.Cera Alba.Panthenol.Benzyl Alcohol.Phenoxyethanol.Sorbitol.Hydrogenated Castor Oil.Magnesium Sulfate.Polhydroxystearic Acid.Hippophae Rhamnoides Fruit Extract.Aroma (Fragrance).Tocopheryl Acetate.Allantoin.Lecithin.Alumina.Staric Acid.Laminaria Ochroleuca Extract.Glycine Soja Oil.Ethylhexylglycerin.Helianthus Annuus Seed Oil.Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.Achillea MillefoliumExtract.Viola Tricolor Extract.Linalool.Limonene.Alcohol.Ascorbyl Palmitate.Benzyl Salicylate.Tocopherol.Hydrogenated Palm Glycerides Citrate.Citronellol.Citral.Citric Acid.
* 100 % økologisk.
[Allergener:Benzyl Alcohol, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Citronellol, Citral.]

Pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.