25 april 2024

Apotek och Egenvård 2017

Apotek och Egenvård 2017

Apotek och Egenvård gick parallellt med Hud och Kosmetik på Kistamässan den 7 – 8 september. Om någon tror att “på apotek och egenvårdsmässan hittar man väl inget med hudvård och makeup och speciellt inte naturligt/ekologiskt” – så har de helt fel! Nedan har jag gjort en sammanställning av vad som presenterades under Apotek och Egenvårdsmässan 2017.

Naturligt Ekologiskt

NOC (Natural Organic Cosmetics) Sweden är en branschorganisation (Ideell Förening) för varumärken som tillhandahåller naturliga och ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter. Nu har de även öppnat upp så att alla som är intresserade av naturlig och ekologisk skönhet kan vara med stödja framfarten av grönare skönhetsval. Läs mer om det här

I NOCs monter samsades några av medlemmarna  med sin märken. Bl a Loelle med sina guldoljor från Marocko

Apotek och Egenvård 2017

Sundari Ayurvedisk hudvård

Apotek och Egenvård 2017

Tree of Brands med sina märken YAG makeup och Lip Intimate Oil,

Apotek och Egenvård 2017

Apotek och Egenvård 2017

Epicway med märken som O’right Hårvård, Natura Sibirica och Organic Shop samt Bruns Frisörer med sina egna hårvårdsprodukter.

Apotek och Egenvård 2017

Une Care of Sweden, svensk ekologisk hudvård. Tillverkas i norra Halland strax utanför Kungsbacka. De flesta av produkterna har ekologisk kokosolja som bas och dofterna från helt naturliga ekologiska aromer, eteriska oljor och örter.

Apotek och Egenvård 2017

The Skin Agent skydd mot skav och friktionsskador i alla lägen för alla. Här har vi något som kommer att bli räddning för många som lider av friktionsskador. Nu talar jag inte bara om lårskav utan överlag. En del av oss är mer känsliga än andra mot friktion hud mot hud, hud mot textil, hud mot skor osv.

Apotek och Egenvård 2017

Nu finns det ett sätt att undvika att få dessa plågsamma skador i vardagen. BH – hud mot kläder- byglar, spets odyl som ofta skapar irritation på kroppen. MOVE – hud mot hud – vid långpromenader powerwalks mm. SPORT – hud mot textil – sömmar, lappar, hårdare belastning, cykelturer mm FEET – skoskav, både hälar och tår. FEET kommer att lanseras under 2018. De andra finns redan att köpa. The Skin agent är i stickform som glider på huden. De är doftfria, ekologiska och veganska.

Cosmetic Treasures presenterar bl a ett nytt naturligt och ekologiskt hudvårdsmärke från Ryssland Ecolaboratorie Natural and Organic LOVECOIL.

Apotek och Egenvård 2017

Kropps och hudvårdsprodukter med ekocertifierade ingredienser. Produkterna består av minst 95% naturligt ursprung. Det framgår tydligt på produkterna hur stor halt naturligt och ekologiskt de innehåller. Plus på det! Dessa produkter är även mycket prisvänliga mellan ca 95 kr till 215 kr.

Apotek och Egenvård 2017

Nova Concept som bl a har Kivvi Cosmetics, Zao Organic makeup från Australien,

Apotek och Egenvård 2017

Apotek och Egenvård 2017

Woobamboo tandtråd och tandborstar, Organic Surge och MILLE ULIVI.

Plan Organic (Danmark) presenterade  bl a Odacité Skincare. Ett amerikansk hudvårdsmärke framtaget av Valerie Grandury. 18 olika serum/oljor som ska tillsättas den egna ansiktskrämen med en till två droppar vid varje applicerings tillfälle. På så sätt skapas en personlig ansiktsvård utifrån hur huden mår för tillfället.

Apotek och Egenvård 2017

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.