26 maj 2024

Sante Trio Concealer

Sante Trio Concealer
Sante Trio Concealer

En burk med correcting concealer i tre olika färger. Rätt smart att ha flera samlade på ett ställe. Grönt dämpar rodnad och röda utslag. Rosa ska dämpa påsar under ögonen och Nude för att dölja små fläckar. Innehåller bl a solrosolja, vax, sheasmör, mineral oxid, mandel och jojobaolja.

Cream to powder

Konsistensen är krämig men förvandlas till en blandning av kräm och puder på huden med en silkeslen känsla. Doftar lite sött, av mandel förmodar jag. Concealern lägger sig inte som någon tjock hinna utan smälter mer ihop med foundation.

 

Så här använder jag den

Jag har alltid haft svårt att få grön concealer att täcka utan att jag ser ut som Shreks Fiona, kanske mer än känsla än synligt resultat men den känns oftast inte bra. Den gröna i den här trion har en så mjuk, silkeslen textur att de liksom smälter in och döljer utan att lämna den där gröna nyansen som tycks gå igenom allt 😉 Den gröna är ju perfekt att dämpa röda utslag med, fast oftast svår att få ett bra resultat.

Nude eller lite mer aprikos nyans enligt mina ögon, använder jag för att dämpa mörka områden under ögonen samt även runt näsan och där det behövs. Det smälter också in i huden medans den dämpar. Den här är även snygg att ha som ögonskugga eller primer för ögonskugga.

Rosa ska ju vara bra att dämpa påsar under ögonen sägs det. Men jag använder den här som highlighter. Den reflekterar så fint när man avslutar makeupen och duttar lite under ögonen. Även kindben, ögonlock och nästipp för en fin reflekterande effekt.

Sante Trio Concealer

 

Trion innehåller Mica och ger inte direkt ett matt resultat. Det är inget kraftigt skimmer utan mer en lätt reflekterande effekt. Vilken jag tycker är mycket smickrande. Jag gillar den här jättemycket! Så praktisk ha med i väskan.

Sante Naturkosmetik – Correcting Concealer cream/powder 6 g ca pris 84 kr

Jag köpte min på ecco-verde.com men Sante finns i Sverige hos bla naturkosmos.se och Softskin.se

Ingredienser/INCI: Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Silica, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Rhus Verniciflua Peel Wax, Tricaprylin, Coco-Caprylate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Mica, Myrica Cerifera (Bayberry) Fruit Wax, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Canola Oil*, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Parfum (Fragrance)**, Tin Oxide, Alumina, Magnesium Oxide, [+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77288 (Chromium Oxide Greens)]

*from controlled organic cultivation
**natural essential oils

Certifiering: NATRUE – Natural Cosmetics with organic portion, Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.