1 mars 2024

Holistic hudvård med blomessenser

Holistic hudvård med blomessenser
Holistic hudvård med blomessenser

Australian Bush Flower Essences. Love System en hudvårdsserie för att skapa balans och harmoni för huden, kroppen och själen. Baserad på blomessenser från Australiens vildmarker. Kraften från dessa blomessenser ska hjälpa oss att finna ett känslomässigt välbefinnande, hjälpa oss att skapa mer kärlek till oss själva, samtidig som de vårdar huden. Blomessenser från vildmarken är något som använts i årtusenden. T ex Australiens urinvånare Aboriginerna holistiska livsstil och spiritualism. Kan ju jämföras med Amerikas urinvånare Indianerna med sin visdom om läkande örter och spiritualism.

Ian White är grundare av Australian Bush Flower Essences. Ian White är naturläkare och  femte generationens herbalist (medicinal växtodlare). Han växte upp i Australiensiska vildmarken och hans mormor specialiserade sig på användandet av Australiensiska plantor (medicinal växtodlare)

Holistic hudvård med blomessenser

Bush Flower Essences används av många naturläkare och behandlingar av bl a av Kinesiologer. De har en hel del olika behandlingsmetoder och produkter. Bl a droppar och spray som intas oral. Nu lanseras hudvårdsserien Love System här i Sverige.

Presslansering

BioFood inbjöd till pressfrukost den 26 september på Yogayama. Amanda Heron från Australien Bush Flower Essences fanns på plats och föreläste.

Holistic hudvård med blomessenser

Love System serien har 22 olika produkter. Rengöring, peeling, mist, fuktighetskräm, serum, gel, nattkräm, handkräm och kroppslotion. Många kan användas för multianvändning. Alla produkter har en bas av aloe vera. Produkterna innehåller 69 st olika blomessenser. Krämerna innehåller bl a mandel- och avokadoolja. Produkterna innehåller inga artificiella konserveringsmedel. Innehållet håller sig lufttätt i airless förpackning. Förpackningarna är också återvinningsbara.

Känslomässigt tillstånd och hudtyp – Val av färg

Produkterna är uppdelade färger.
Blå – Calm & Clear (neglected/no time for self)
Röd – Emergency ( Fragile/emotional)
Grön – Purifying (Negative Energies)
Gul – Uplifting (skin Invigorating)
Lila – Woman (Hormonal)

Oily/Blemish Skin – Normal/Combination Skin – Dry Mature & Sensitive Skin.

Misterna finns i Emergency – Calm & Clear – Woman – Travel – Sensuality – Space Clearing. Misterna kan användas som ansiktsvatten, efter rakning, rumsspray och deodorant. Krämerna kan användas på hela kroppen.

Aromaterapi – blomessenser

För mig personligen påminner det här mycket om aromaterapi, läkande krafter för både kropp och själ . Precis som jag har stark tro på holistiskt och spiritualism. Jag tycker det här märket låter väldigt intressant  mycket med koncentration på just välbefinnandet ur ett holistisk synsätt.

Gå gärna in och läs mer på Australian Bush Flower Essences hemsida. Själv håller jag på att dyka ner i de artiklar som finns listade på sidan 😉

Du hittar produkter från Australian Bush Flower Essences hos bl a bodystore.com, Paradiset fysiska butiker, Yogayama 

Share some blog love

4 tankar på “Holistic hudvård med blomessenser

    1. Ja det här med blomessences och aromaterapi har ju en holistic påverkan på både kropp och själ, vilket är mycket facinerande.
      Dock är det mycket dofter det handlar om. Så ja, det gäller att testa sig fram, allt tilltalar en ju inte 😉 Blandningen av alla växter, örter och blommor kan ju också få huden att reagera så det gäller att ta det lugnt med någon produkt åtgången om man har känslig och reaktiv hud.
      kram, Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.