5 december 2023

Intense Rehydration Energising Day Cream – recension

Intense Rehydration Energising Day Cream
Intense Rehydration Energising Day Cream

Mossa är ett naturligt och ekologiskt hudvårdsmärke från Lettland. Deras produkter är baserade på bär från naturen i de nordiska skogarna. Intense Rehydration Moisture Day Cream ska ha ett 5-i-1 koncept:

1 – jämna ut fina linjer och återfukta.
2 – skydda mot fuktförlust
3 – stimulera kollagensyntesen vilket ska förbättra hudens struktur.
4 – stimulera cellförnyelsen och ge fastare ansiktskonturer
5 – återuppliva celler och ge huden lyster
En fuktboost som ska passa alla hudtyper. Innehåller bl a hyaluronsyra, olivolja, hallon-, havtorn-, pumpa, hjortron-, kvitten- och tranbärsextrakt.

Multivitamin coctail för torr och törstig hud

Produkten kommer i plastflaska med airless pump. Krämen har en beige/aprikos färg och doftar som en blandning av massor med bär. Konstistensen är som lite krämig lotion. När man applicera Intense Rehydration Energising Day Cream på huden får den en mjuk, och krämig känsla som gör den smidig att massera in.

Jag är alltid lite skeptisk till ansiktskrämer som innehåller en massa olika ingedienser, då jag ofta upplever en negativ coctaileffekt. Men min hud har faktiskt tolererar denna ansiktskrämen mycket bra. Huden känns direkt mjuk och återfuktad och håller den känslan under dagen. Ansiktskrämen är dryg så det behövs inga mängder. Har ett ganska bra pris inom ramen ekonomiklass.

Mossa Intense Rehydration Energising Moisture Day Cream

Intense Rehydration Energising Day Cream

50 ml   ca 169 kr    bl a hos naturligtsnygg.se | skogsrospa.se

Ingredients / Inci: Aqua/Water, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Alcohol, Isopropyl Palmitate, Glycerin***, Polyglyceryl-6 Distearate, Dicaprylyl Carbonate, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Extract*, Microcrystalline Cellulose, Jojoba Esters, Sorbus Aucuparia (Rowan) Fruit Extract*, Diheptyl Succinate, Aroma/Fragrance, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract*, Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract*, Ribes Rubrum (White Currant) Fruit Extract*, Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Fruit Extract*, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract*, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract*, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (Vitamin E), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, CI77492 (Iron Oxide)****, Sodium Phytate, Sodium Hyaluronate, CI77491 (Iron Oxide)****, Vanillin, Lactic Acid, Limonene**, Citral**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**
* Ingredienser från ekologiska jordbruk; ** Från naturliga eteriska oljor; *** Tillverkad av ekologiska ingredienser; **** Rent mineralpigment Produkten är 100% naturlig och 14% ekologisk

Certifiering: Ecocert – natural and organic cosmetic

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.