1 mars 2024

Evening Face Wash Serum – recension

Evening Face Wash Serum
Evening Face Wash Serum

Den här ansiktsrengöringen kommer från det holistiska märket Australian Bush Flower Essences. Alla deras produkter är skapade från australiensiska vildmarkens blommor och växter som växer fritt i det vidsträckta australiensiska landskapet.

Love your face

Det finns två olika rengöringsserum, ett uppiggande som passar på morgonen och det andra passar på kvällen. Jag haft testat den rengöringen som är för kvällsbruk. Alla produkter har en bas av aloe vera juice. Evening Face Wash innehåller dessutom essenser från dessa vildmarks blommor/växter: Angelswort, Billy Goat Plum, Black-eyed Susan, Bottlebrush, Crowea, Five corners och Fringed Violet. Roliga namn eller hur? Alla dessa växter ska ha sin egna speciella läkande egenskaper. Läs gärna mer på ABFE hemsida – fyll i namnet på växt/blommans namn i sökrutan så kommer ni vidare till de olika förklaringarna.

Face wash serum purifying evening rose

Rengöringen kommer i en rundformad brunfärgad transparent plastflaska och har praktisk lufttät pumpdosering. Konsistens är krämig och vitaktig. Doften som är mest uttalande, som jag upplever det, är ros. Ros med örtiga inslag vars doft känns lugnande. Jag tar ett pumptryck av rengöringen i handflatan och blandar med lite vatten så det blir lite lödder. Applicerar sedan i ett fuktat ansikte och masserar med mjuka rörelser över hela ansiktet. Undviker dock ögonpartiet. Sköljer av med ljummet vatten. Serumet rengör bra och är mjukt mot huden. Huden blir ren och sinnet lugnare.


Australian Bush Flower Essences –
face wash serum purifying evening rose

 Freepik from www.flaticon.comca 149 kr

 Freepik from www.flaticon.com50 ml

 Freepik from www.flaticon.combiofood.se,  bodystore.com, altheahudvard.se

Ingredienser/INCI

Organic Aloe barbadensis leaf juice, decyl glucoside*, Organic glycerin, glycerin*, Aqua (Water), glyceryl stearate citrate*, Lobelia gibbosa essence, Tetratheca ericifolia essence, Planchonia careya essence, Callistemon linearis essence, Crowea saligna essence, Styphelia triflora essence, Thysanotus tuberosus essence, Organic Arnica montana flower extract, Echinacea purpurea extract, Calendula officinalis flower extract, Organic Olea europaea (Olive) leaf extract, Organic Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil, Organic Vitis vinifera (Grape) seed oil, Cyamopsis tetragonoloba (Guar) gum, Organic Pelargonium graveolens (Rose Geranium) flower oil, Organic Rosa Damascena oil, Organic Cymbopogon martini (Palmarosa) oil, cetearyl alcohol*, glyceryl caprylate*, sodium stearoyl glutamate*, xanthan gum*, citric acid*, sodium anisate*, sodium levulinate*, potassium sorbate, citral^, citronellol^, geraniol^, linalool^. *botaniskt ursprung från eteriska oljor.

Certifiering

Organic Food Chain Australia


pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.