1 mars 2024

Long Lash Vegan Mascara – recension

Long LashVegan Mascara  från INIKA Organics

I augusti lanserade Australienska INIKA Organic sin nya uppdaterade mascara Long Lash Vegan Mascara. Den innehåller 100% naturliga ingredienser, minst 70 % ekologiska ingredienser samt  är vegansk. Ska ge ultra långa fransar samtidigt som den vårdar fransarna. Innehåller bl a solrosolja och ricinolja.

Vad  är en bra mascara?

Naturligtvis individuellt hos alla men för mig är det att den inte har för stark doft, naturligtvis inte irritera ögonen, ge bra med färg, inte fälla allt för mycket och framför allt vara lätt att få bort utan att det påverkar hållbarheten av mascaran. Själva borsten får gärna vara mer åt det smalare hållet.

Hur upplever jag den här mascara?

Mascara hylsan är svart med guld text. Storleken på själva hylsan är cylinderformad och medel tjock . Ett ganska normalt format för att få plats bra i sminkväskan. Doften upplever jag som mycket mild intill doftfri. Min mascara är svart men finns även i brunt. Borsten har bra längd, lite konformad, smalare längst fram.

Long Lash Vegan Mascara

Formulan är inte vattning men inte heller torr utan ganska så fyllig. En applicering ger bra med svärta och det fungerar att bygga på med ytterligare appliceringar utan att fransarna känns tunga. Mascaran torkar rätt fort väl på fransarna. Fransarna blir lite stela och det fäller lite under dagen.

Long Lash Vegan Mascara

På det stora hela tycker jag att Long Lash Mascara är en bra mascara. Jag upplever väl inte direkt det där WOW momentet med Long Lash Mascara. Jag föredrar smala borstar men den här fungerade mycket bra trots att den är lite bulligare. Den enda dåliga är att den är lite svår att ta bort. Inget gnuggande behövs med upprepade tussar måste användas för att få fransarna rena och den smular vid borttagningen.

Ingredienser/INCI

Aqua (Water), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Stearic Acid, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Palmitic Acid, Propanediol, Pentylene Glycol (Sugar Cane), Glyceryl Stearate Se, Palmitic/Stearic Triglyceride, Tocopherol (Vitamin E), Honokiol (Magnolia Bark Extract), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Xanthan Gum, Kaolin, Sodium Hydroxide, Galactoarabinan, Myristic Acid, Lauric Acid, Oleic Acid, May Contain (+/-) Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). *Certified Organic

Certifiering

Organic Food Chain Australia

Vegan Society UK
Certified Halal


INIKA Organic Long Lash Vegan Mascara

Designed by Freepik from www.flaticon.comca 259 kr

Designed by Freepik from www.flaticon.com8 gr

Designed by Freepik from www.flaticon.comecoholics.se, hälsokraft, piggabutiken.se


pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.