25 maj 2024

Aromastick Natural Inhaler

Aromastick Natural Inhaler

Eteriska oljor för vårt välbefinnande kommer i olika former. I koncentrerad form för t ex aromalampor eller diffusers (luftfuktare) som sprider de aromaterapeutiska dofter med ånga. I hudvårdsprodukter, parfymer och som roll-on vilken man kan applicera efter behov på bl a handlederna, bakom öronen för att andas in de välgörande dofterna.

Det nya nu är Aromastick Natural Inhaler. Kanske kommer några av er ihåg märket VICKS med sina lindrande förkylningsprodukter. Ibland dem fanns bl a ett stick – inhalator där man andas in via näsborrarna en uppfriskande mentoldoft. Nu finns inte apoteksmärket VICKS kvar på den svenska marknaden. Det enda som fortfarande finns är VICKS halstabletter.

Twist – Sniff – Enjoy

Aromastick Natural Inhaler

Aromastick – Natural Inhaler är utvecklade i Schweiz. Med eteriska oljor i stickform för inandning menar tillverkarna att det enligt forskning visat sig att dofterna som andas in via inhalator är tre gånger starkare än de som sprayas eller sprids omkring oss. Dessutom tycker inte alla om dofter från eteriskaoljor och kan lätt bli irriterade om man börjar spraya runt omkring sig för sin egen del. Efter inandning sprids dofterna snabbare till hjärnans känslosystem (limbiska systemet). Doftinhalatorn är dessutom smidig att ha med sig överallt.

Cool Orange och Cool Lemon

Aromastick Inhaler finns i lite olika sammansättningar bl a balance, calm, relax, focus, energy och refresh. Jag kör lite säkra kort och valde att köpa Cool Orange  och Cool Lemon.

Aromastick Natural Inhaler

Minimal blandning av eteriska oljor. Apelsin och citron är två dofter som jag gärna dras till för uppfriskande och lite rogivande effekt. De här två innehåller även mentol som ger en skön sval känsla och lättare andning. Den är lätt att använda, bara skruva av locket och sedan andas in 1 gång i vardera näsborre. Rekommenderas att användas max 6-8 ggr dygn. Jag använder den inte så ofta, mer efter behov. Men vid nästäppa och förkylning kan det nog bli mer frekvent användande.

Viktigt att tänka på med eteriska oljor

Eteriska oljor är starka. Ha stor respekt. Läs alltid all information som följer med produkten. Eteriska oljor kan ha välgörande terapeutiska egenskaper men kan också vara extremt allergiframkallande och hudirriterande. Vid graviditet, vissa sjukdomstillstånd bör inte eteriska oljor användas utan rådfrågande med läkare. Testa försiktigt och vid minsta obehag sluta använda produkten.

Som jag har sagt upprepade gånger är att jag har stark tilltro till eteriska oljors terapeutiska egenskaper men jag har även väldigt stor respekt för dem. Vad som fungerar för mig kanske inte alls fungerar för andra och tvärtom. Hitta din egen lilla stig i aromaterapins värld för att uppleva dess positiva effekt.

Aromastick

designed by Freepik from www.flaticon.com ca 39 kr  designed by Freepik from www.flaticon.com 0,8 ml  designed by Freepik from www.flaticon.com bodystore.com

Ingredienser
Citron – Citrus medica limonum oil, Menthol
Apelsin – apelsin Citrus aurantium dulcis oil, Menthol

Jeanette

designed by Freepik from www.flaticon.com   designed by Freepik from www.flaticon.com   designed by Freepik from www.flaticon.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.