5 december 2023

Mina Favoriter 2017

Favoriter 2017

Nytt år och en tillbaka blick på föregående årets favoriter. En del nyheter som lanserats under 2017 men även nya produkter för mig men som som inte är direkt nyheter för 2017. Jag listar de produkter som jag upplevt haft det där lilla extra. Jag upplever att mängden produkter som jag använder och som står på mina hyllor idag har minskat ganska rejält jämfört med tidigare år. Tänker till flera gånger innan jag köper en produkt om jag verkligen behöver den, samt kanske har jag kvar av de som jag använder för tillfället. Jag använder hellre upp de produkter jag redan påbörjat innan jag börjar köpa nya.

Det gäller faktiskt även vid de tillfällen som pressprover erbjuds.Jag granskar även dem. Låter kanske inte riktigt klokt. Men det är viktigt för mig att produkterna ska passa min hudtyp, hudnyans och innehållsmässigt (pga allergier och känslighet)

Testa bara för testandets skull är inte riktigt är min grej. Det måste kännas motiverat och intressant.

 Nu till Mina Favoriter under 2017

Icons by Icons8.com

Ansikte

Rengöring

Eco Clean Face Canola – Care of Gerd

recension clean face canola rengöring

recension

Ansiktsolja

Organic Face Oil  Argan & Barbaryfig Oil – Loelle

Organic Face Oil de Luxe

recension

Ansiktskräm

Face Cream Sensitive – Maria Åkerberg

recension

Läppar

Blueberry Berry Lipbalm – Rosenserien

cerat multiprodukt

recension

Kropp

Dusch

Coconut Body Wash – Desert Essence

Krämig, mjuk och har en underbar tropisk doft.

Kroppsskrubb

Brazilian Coffee Body Scrub – Organic Shop

Kroppsskrubb med kaffe

recension

Kroppsbalm

Cocoa Almond Body Balm – Akamuti

Cocao Almond Body Butter från Akamuti

recension

Händer och Fötter

Hand & Foot Cream – Unecare of Sweden

UneCare Hand and Foot Cream Softly

recension

Deodorant

Probiotic 72h Deodorant Stick – Lavilin

lavilin 72h deo

recension

Solskydd

Sun Cream Spf 50 – AnneMarie Börlind

Sun Cream SPF 50

recension

Hårvård

Ja, här var det releativt tomt på favoriter. En del schampon jag använt har fungerat bra (dämpat klåda, irritation, eksem och hela baletten) ibland men oftast bara stundvis. Jag har fått testat små prover från QSkin och de gav en bra lindring men måste nog inskaffa original storlekar för att kunna göra en bättre bedömning under längre tid, så jag får återkomma.

Makeup

Foundation

Flytande Foundation Beige – Maria Åkerberg

Flytande Foundation i nyanser Beige har blivit min nya favorit nyans.

Färgad Dagkräm

Tinted Day Cream Beige – Rosenserien

Rosenserien nytt – Tinted Moisturizer

recension

Concealer

Trio Concealer – Santé Naturkosmetik

Sante Trio Concealer

recension

Rouge

Puder rouge  #2 – Puro Bio

Aprikos (korall)rosa puder rouge med mycket pigment.  En riktigt favorit nyans.

Puder

Compact Cover Beige  – Maria Åkerberg

recension

Highlighter

GoldenPeach – Maria Åkerberg

En highlighter som ger en lätt skimrig look, men kan också appliceras så att den blir mer framträdande. Gyllene aprikos nyans, en mycket använbar nyans.

Ögonskugga

Dove Gray – PuroBio

En duvgrå (gråbrun) nyans som är min absoluta favorit. 

Soft Velvet – Maria Åkerberg

En härlig lätt skimrande sammetslila ögonskugga med rosa inslag. 

designed by Freepik from www.flaticon.com

Share some blog love

4 tankar på “Mina Favoriter 2017

 1. Hejsan!
  Tack för en trevlig och informativ blogg! Tyckte detta var ett väldigt bra inlägg då jag nyligen gått över till naturlig och ekologisk hud- och hårvård. Finns så mycket jag hade velat testa! Har köpt mycket av Maria Åkerberg och jag tycker om hennes produkter.
  Om du inte testat Naturativs duschcrem och bodylotion, så är det ett tips.
  Har inte hunnit testa så många schampon ännu, men är nyfiken på Bruns, John Masters Organics, Moonsun och ev Maria Nila. Vet inte riktigt innehållet i den sista… Har du någon erfarenhet av någon av dessa schampon?
  Mvh Sara

  1. Hej Sara! Tack för din kommentar och för att du läser min blogg :D.
   Ja, det finns en hel del på den naturliga/ekologiska marknaden nu och det ser ut som det fortsätter att växa.
   Schampo tycker jag är en svår produkt att hitta fram till rätt. Under kategori ”hårvård” har jag samlat olika inlägg om just schampo och balsam.
   Maria Nila är inte direkt naturligt eller ekologiskt. De är 100% veganskt och klimatkompenserar är sulfatfri men innehåller bl a silikoner och andra syntetiskt framställande kemikaler. Om man nu vill undvika det. Men de har många roliga färgschampon =)
   Hälsningar
   Jeanette

 2. Hej! Jag undrar ifall du kan rekommendera någon naturlig mascara som liknar UNEs mascara? Gillade deras mascara enormt mycket, så tråkigt att dom slutat sälja..

  1. Hej Amanda! Tack för din kommentar =)
   Ja, det är så tråkigt att UNE helt och hållet slutade existera. Deras mascara var definitivt en stor favoriter på alla plan.
   Om man som jag gillade UNEs Volume Liner med den smalare borsten är Precision & Care Mascara från Annemarie Börlind ett bra alternativ.
   Men jag måste erkänna att jag inte har hittat någon mascara som riktigt kan ersätta Unes 🙁
   Hoppas du hittar någon ny favorit!
   /Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.