25 maj 2024

Handkrämer x 4

handkram x 4

Handkräm x 4

Handkräm är en stor förbrukningsvara hos mig. Både för att hålla händer mjuka men även för att vårda och ge näring till torra, nariga händer med självprickor. Här är 4 stycken som jag använt under den senaste tiden.

handkramer x 4

Critical Repair Créme Pitaya*– 89 ml ca pris 99 kr –  kommer från BCL Natural Remedy innehåller naturliga ingredienser samt högt innehåll av ekologiska råvaror. Den här krämen kan användas till hela kroppen. Krämen sägs ha inflammatorisk och fuktighetsbevarande egenskaper även en viss åtstramande effekt. Huvudingredienserna är bl a Pitaya (dragon fruit) extrakt, tistel-, solros-, jojoba- och olivolja.

Pitaya Dragon Fruit Critical Repair Cream har en mycket fruktig lite sötaktig doft. Kommer i tub med snäpplock och har en fyllig krämig konsistens. Jag har mestadels använt den här handkrämen till natten då den känns lite fetare på händerna direkt efter insmörjning. Passar även att smörja in fötterna med.

Ingredienser/INCI: Aqua (water), isopropyl myristate, glycerin, caprylic/capric triglyceride, carthamus tinctorius (safflower) oil, olea europaea (olive) oil*, glyceryl stearate SE, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, helianthus annuus (sunflower) oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, cetyl alcohol, stearic acid, stearyl alcohol, butyrospermum parkii (shea butter) extract*, polysorbate-60, hylocereus, undatus (dragon fruit) fruit extract* argania spinosa (argan) kernel oil*, sodium hydroxide, tocopheryl acetate (vitamin E), mentha piperita (peppermint) leaf extract*, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, panthenol (vitamin B5), borago officinalis (borage) seed oil, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, citrus limon (lemon) fruit extract*, arnica montana (arnica) flower extract*, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, ethylhexylglycerin, dehydroacetic acid, **fragrance/parfum.
*Certified organic ingredients. **Natural fragrance with essential oils.

Eco Hand Cream Pear Blossom and White Jasmine – 50 ml ca pris 49kr –  är från Apoteket Hjärtat egna hudvårdsserie Apolosophy tillverkad i Dalarna. Kommer i tub med skruvlock. Förpackningen är tillverkad i återvinnbar plast. 98% naturligt innehåll och 44,9% från ekologiska odlingar. Certifierad Cosmos Organic enligt Ecocert Greenlife COSMOS Standard. Innehåller bl a ängsull, aloe vera och solrosolja. Konsistensen är fast ( ej rinnig) och är lätta massera in, kan kännas lite sträv och fuktig till en början men övergår till en mjukt skikt snabbt. Doft för mig att tänka på glassen päronsplit. Den avtar ganska snabbt. Händer förblir mjuka dock.

Ingredienser/INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Ricinus Communis Seed, Oil, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Parfum, Sodium Benzoate, Cera Alba, Copernicia Cerifera Cera, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Glycine Soja Oil, Eriophorum Spissum Flower/Stem Extract, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Ascorbyl Palmitate, Sorbic Acid.

handkram x 4

Bee Lovely Hand Cream  –  50 ml ca 145 kr – från Neal’s Yard Remedies Bee Lovely serie. Kommer i tub med snäpplock (min tub är 30 ml med skruvlock). Den blå plasttuben är gjord av återvunnet material. Konsistens är rik och så gosig att smörja in. Händerna blir mjuka och smidiga samtidigt som huden får en massa näring. Innehåller bl a solros- och paranötsolja, honung och eterisk olja från apelsin. Mjuk och mild doft. Doften tilltalar mitt sinne och kanske inte så konstigt då jag har stor dragning till neroli. Innehåller 76 % ekologiskt odlade ingredienser och är certifierade Soil Association Organic.

♥ Min Favorit av dessa fyra♥

Ingredienser/INCI: Aqua (Water), Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, Bertholletia excelsa (Brazil nut) seed oil*, Cetyl alcohol, Cetearyl glucoside, Cetearyl olivate, Mel (Honey)*, Citrus sinensis (Orange) peel oil expressed*, Alcohol denat.*, Propolis extract*, Sorbitan olivate, Sodium hyaluronate, Camellia sinensis (White tea) leaf extract, Tocopherol, Xanthan gum, Potassium sorbate, Levulinic acid, Glycerin, Sodium levulinate, Citral, Limonene, Linalool. *Organic ingredients. Natural constituent from essential oils listed.

White Forest Hand Cream*) – 30 ml/ 75 ml ca pris 95kr/180 kr –  kommer från svenska märket Björk and Berries. Innehåller bl a rapsolja, björkextrakt och aloe vera. Kommer i tub med skruvkork. Konsistensen är som en fylligare lotion. Den är mycket smidig att massera in och händerna blir supermjuka. Doften är väldigt intensiv och stannar kvar länge, även efter handtvätt. Här gäller det att inte ta i något ätbart efter insmörjning då det du tar i lätt kan ta smak av den intensiva doften. Själva doften White Forest är det inget fel på men det blir för mycket i handkräm, åtminstone för mig.. Som parfym i sig är det en helt annat femma.

Ingredienser/INCI: Aqua (Water)*, Betula Alba (Birch) Leaf Water**, Cetearyl Alcohol*, Caprylic/Capric Triglyceride*, Glyceryl Stearate*, Behentrimonium Methosulfate*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil**, Parfum (Fragrance), Brassica Campestris (Rape) Seed Oil**, Glycerin*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Creatine, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice**, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Niacinamide, Amylodextrin*, Maltodextrin*, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Pyridoxine HCl, Silica*, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Linalool, Coumarin, Citral. **certified organic ingredient / *natural origin ingredient


inlägget innehåller pressprov *) ~ innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part

designed by Freepik from www.flaticon.comJeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.