16 april 2024

Sante Cleansing Milk Extra Mild

Sante Cleansing Milk Extra Mild
Sante Cleansing Milk Extra Mild

Gentle 3in1 Cleansing Milk Extra Mild är en rengöringsmjölk från det tyska naturkosmetik märket Sante. Den här rengöringen ska vara skonsam mot huden och vara extra mild. 3in1 kan jag tänka mig står för att den ska kunna användas att ta bort makeup från ansiktet, ögonen och läpparna. Innehåller bl a ekologisk aloevera, chiafröolja och sheasmör. Kommer i plastförpackning med snäpplock.

Sensitive och Extra Mild en tolkningsfråga

Jag granskar oftast produkter noga innan jag köper dem för att undvika köpa något som inte passar min hudtyp. Så står det “sensitive”, “mild” “extra mild” så känns det som ett säkrare kort. Fast det stämmer ju inte alltid i realitet. Alla reagerar vi ju olika på vad vi är mer eller mindre känsliga mot.

Mitt uttlåtande

Rengöringsmjölken har en lätt krämig konsistens. Den har dock en stark doft av alkohol, som jag upplever väldigt irriterande för mina luftvägar 🙁 Om man bortser från alkohol ångorna (som tyvärr är det första man möts av) så har den en relativt mild doft. Den är faktiskt mild på huden och rengör bra. Jag har inte använt den till att ta bort ögonmejk med. Jag  har applicerat rengöringsmjölken på fuktad hud och sköljt av med ljummet vatten. Jag kommer inte köpa den igen pga av den starka doften.

Jag köpte min på ecco-verde.com. Santé finns i Sverige bl a hos naturkosmos.se och softskin.se

Sante Naturkosmetik – Gentle 3in1 Cleansing Milk 125 ml ca pris 108 kr

Ingredients/INCI: Aqua (Water), Alcohol denat.*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Sorbitan Stearate, Salvia Hispanica Seed Oil*, Lauryl Glucoside, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Xanthan Gum, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Sodium Stearoyl Glutamate, Sucrose Cocoate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Linalool**, Benzyl Salicylate**
***from controlled organic farming **natural essential oils

Certifiering: NATRUE – Organic Cosmetics , Vegan, Gluten FREE

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.