19 april 2024

Weleda Cold Cream – recension

weleda cold cream

Weleda Cold Cream

Cold Cream är stor favorit hos många så även Weledas Skin Food och Calendula Weather Protection. Jag undviker produkter som innehåller lanolin (ullfett), då min hud inte riktigt kommer överens med den ingrediensen. Jag var i behov av en riktigt fet salva/kräm och kollade på Weledas Cold Cream och såg till min förtjusning att den inte innehöll lanolin. (innehåller lanolin)

En fet och välgörande kräm

Cold Cream kommer i tub om 30 ml. En liten och behändig tub att ha med i väskan. Konsistensen är fyllig som en salva. Vid applicering känns den ganska fet men skön att smörja in. Jag har använt Cold Cream som en behandlande salva punktvis på riktigt torra fnasiga områden. Huden har absorberat krämen ganska snabbt. Det känns som den ger en skyddande hinna. Cold Cream innehåller bl a vatten, mandelolja, jordnötsolja, bivax, alkohol, eteriska oljor och zinksulfat.

Eteriska oljor

Jag har använt den här krämen till händerna och fötterna men inte till ansiktet, Jag hade gärna sett den här salvan/krämen utan eteriska oljor. Doften är väldigt intensiv vilket är synd då krämen i sig är väldigt skön på huden.

Weleda Cold Cream –  30 ml ca pris 125 kr
Ingredients/INCI: Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Beeswax (Cera Flava), Alcohol, Glyceryl Oleate, Fragrance (Parfum)*, Sorbitan Olivate, Zinc Sulfate, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*. * From natural essential oils.

Certifiering: NATRUE Natural Personal Care

designed by Freepik from www.flaticon.comJeanette

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.