5 december 2023

Ansiktsmask med aktivt kol

ansiktsmask med aktivt kol

Ansiktsmask med aktivt kol

Det är poppis med aktivt kol i hudvård. Den här ansiktsmasken kommer från Maria Åkerberg Deepskin Organic. Ska ge huden riktigt djuprengöring och passar bra när huden känns stressad eller obalanserad. Den ska också återfukta huden. Allmänt om Aktivt Kol är att det drar till sig (som en magnet) toxiner, överflödigt talg och orenheter. Minimerar porer och lugnar huden.

Face Mask Black

Det aktiva kolet i Face Mask Black kommer från Ubame (en ek som växer i Japan). Masken innehåller även bl a jojobaolja, sheasmör och AHA-syra. Rekommenderas att användas 2 gånger i veckan och gärna tillsammans med AHA & Jojoba Peeling. Verkningstiden är 20 minuter och sedan sköljs den bort med vatten. Tänk på att den svarta kol masken lätt färgar av sig på textilier.

ansiktsmask med aktivt kol

Formula

Face Mask Black kommer i vit plasttub med skruvlock. Konsistensen är som en krämig lotion. Jag applicerar med en pensel, det är enklare och ger en lite lyxigare känsla. Färgen är svart, kolsvart och doften är neutral. Jag applicerar masken i hela ansiktet och på halsen. Den penslas på så mjukt och ger en liten svalkande känsla.

ansiktsmask med aktivt kol

Masken håller sig mjuk och stelnar inte. Vissa partier suger åt sig av fukten men annars håller sig masken mjuk under de 20 minuter den får verka. Jag tar sedan bort masken med en blöt ansiktshandduk. Som jag sköljer av och blöter på nytt upprepade gånger för att få bort masken. Den är inte svår att få bort men eftersom den är svart till färgen så är det bättre att ta bort lite i taget för att undvika att stänka ner runt om onödigt mycket 😉 Den här handduken tvättar jag sedan av direkt med fast tvål och det meste av färgen från masken släpper. Den här lilla ansiktshandduken har jag avsatt just för det här ändamålet.

Effekt

Huden känns mjuk och riktigt ren. Inga pirrningar, irriterande klåda eller blossande hud varken under maskens verkningstid eller efter. Bara en riktigt skön ren och mjuk känsla. Jag var lite skeptisk att denna masken kanske skulle vara för aktiv för min hud men jag har bara positiva erfarenheten av den. Jag använder den ensam på rengjord hud och 1 – 2 gånger i månaden. Skulle säkert kunna använda den oftare men jag kör hellre med säkra kort.

Face Mask Black Maria Åkerberg 50 ml ca pris 249 kr

Ingredients/INCI: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerine (Vegetable), Charcoal Powder, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Fruit Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Tocopheryl Acetate,Tocopherol, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

designed by Freepik from www.flaticon.comJeanette


inlägget innehåller pressprov ~ innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part

Share some blog love

En tanke på “Ansiktsmask med aktivt kol

  1. Tack för recensionen. Har varit rädd att denna skulle vara för skarp till min hy precis som du nämner men om den var snäll mot dig så ska jag ta mod till mig och köpa denna och testa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.