16 april 2024

Eye Gel Mask

eye mask gel

Eye Gel Mask

Noxidoxi är ett fransk hudvårdsmärke som bygger på ett pollution detox tema.  Genom att produkter ska ge skydd mot de dagliga föreningar vår hud utsätts för. Minst 70% av ingredienserna är av naturligt ursprung. Jag har testat deras ögonmask gel.

Revolution Eye Gel

Innehåller bl a extrakt från hästkastanj som ska ha en utrensande effekt som motverkar och dämpar svullnad och mörka ringar. Aloe Vera som ska ha mjukgörande och återfuktande egenskap. Glycerol som ska ha en omedelbar lyftande effekt.

Förpackning och konsistens

Kommer i en plastflaska med 2 x 15 ml. En rosa gel och en vit gel.

eye gel mask

Först appliceras en dos av den rosa gelen (1). Ovanpå den rosa (1) appliceras sedan en dos av den vita gelen (2).

eye gel mask

Gelen rekommenderas att applicera i ett tjockt lager som en halvmåne under ögat. Masken ska verka i ca 5 min. Efter den tiden ska gelen har stelnat lite och avlägsnas genom att dra det i riktning inifrån och ut. Kan användas morgon eller kväll varannan dag.

eye gel mask

Mitt omdöme

Förpackningen är rätt snygg tycker jag. Gel masken är doftfri vilka är ett plus. En pump av den rosa (1) och sedan 1 pump av den vita (2) som duttas in ovanpå den rosa. Den ger en liten svalkande känsla. Inte kanske så jättelätt att få till en fin halvmåne då gelen har fyllig konsistens. Men den rinner inte av i alla fall. 

Efter verkningstiden har gelen bildat ett fastare lager så det går att dra bort som ett plåster. Jag upplever att ögonmasken ger en lugnande och dämpande effekt. Den piggar upp huden och slätar ut. Jag har inte använt ögonmasken regelbundet utan mer vid behov. Priset är rätt så högt men vad jag kan se så vinner man ganska bra på att köpa den i Apoteket Hjärtats Webbshop  😉 

Noxidoxi Revolution Eye Gel 2x 15 ml ca pris 379 kr (500 kr)

eye gel mask

Innehåll/INCI:

GEL 1: Aqua (Water), Glycerin, Algin, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Esculin, Portulaca Oleracea Extract, Pentylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Tropolone, CI 16035.

GEL 2: Aqua (Water), Calcium Chloride, Glycerin, Xanthan Gum, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Tropolone.

Noxidoxi finns hos Apoteket Hjärtat endast i webbutiken och Lyko.se

Spread The Love Of Green Beauty Choices  ♥ Jeanette

Inlägget Innehåller Pressprov ~ Mina Åsikter Är Alltid Helt Oberoende Av Tredje Part

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.