16 april 2024

Foundation till höst och vinter

Foundation till höst och vinter

I början av min gröna skönhetsresa var jag mycket förtjust i mineral foundation i lös puder form. Jag använda mig av mineralfoundations från Lily Lolo, Tikei, ℅ mineralsmink. Favoriterna där blev Lily Lolo (men var svår att få tag i på den tiden) och ℅ mineralsmink med sitt fantastiska mineralsmink och dessutom svenskt och mer lätt att få tag i, höll jag fast vid under många år.

Efter ett bra tag kände jag att huden kanske behövde lite omväxling. Jag började testa flytande foundations och creme foundations. Svårt så in i vassen att finna någon som motsvarade, om inte allt åtminstone det mesta jag och framför allt min hud kräver. En del flytande fungerade inte alls. En del andra var helt ok men gav inte tillräckligt.

Att hitta rätt nyans är ju då nästa steg

Det är den svåraste biten. Nu har jag ställt in mig på att hellre lite för ljus än för mörk. Men det kan i alla fall vara så knepigt, de foundation som blandar sig samman med hudens egen nyans är bäst. Där tycker jag att flytande foundation från Maria Åkerberg är de som passar min hud bäst. Fuktgivande och vårdande samt ger det resultat jag vill ha.

Maria Åkerberg Liquid Foundation

Sedan 2014 har jag hunnit med att testa mig fram med några nyansen. Har naturligtvis även testat andra foundations emellanåt men har inte släppt taget om den jag trivts bäst med. Här är de nyansen jag provat på hittills:

Cold – en beige-rosa nyans. Perfekt att dämpa röda områden. Ett tag använde jag den som ett täckande underlag och applicerade en mörkare nyans ovanpå då den blir ganska så ljus på min hud.

Natural – passar de flesta dock bäst för en ljus men något mörkare hudton, eller på sommarhud som fått lite färg.

Beige – neutral underton den är ljusare än Natural och mindre täckande. Den här nyansen har jag kört på ett tag. Den har känns bra i balans med min hudton kanske en aning för beige. Den ska vara mindre täckande men jag upplever den som mycket väl täckande.

Warm – ska ge en varm ton och passa olivfärgad ton bäst. Den är inte lika beige som den ovan men fortfarande neutral med lite varmare toner. Det här är den jag precis har köpt för testa mig fram till att finna den absoluta perfekta nyansen. Vi får se hur det går!

Det finns ytterligare 5 nyanser av foundations som är dessa

Ivory – ljus hud med varm underton. Ska vara ljusare än Warm

Fair – ljus hud kall underton. Ska vara något mörkare och brunare än Cold

Nougat – hud med kall underton. Ska vara något mörkare och brunare än Cold.

Mocha – mellanbrun nyans med samma ljushet som Beige men med lite varmare ton. Ska passa en lite brunare hud med varm underton.

Coffee – mörkare hud med varm underton. Är den mörkaste nyansen.

Nougat är nästa nyansen jag är nyfiken på. Men först ska den senast inköpta Warm sättas på prov tills den tar slut.

När det blir vinter och minusgrader

Så väljer jag helst kräm foundation som inte innehåller vatten. Det finns många olika märken som har den typen av foundation men återigen är Compact Foundation från Maria Åkerberg den som passar min hud bäst. Jag har förbrukat flera refiller av samma nyans Milk, som har en ljus kall nyans, under åren.

Compact Foundation Milk Maria Åkerberg

Kanske dags att även testa på den andra nyansen som finns Honey som ska vara ljus varm nyans. Vi får se!Share some blog love

4 tankar på “Foundation till höst och vinter

 1. Kan du inte berätta mer om den där krämfoundationen från MÅ. Har aldrig hört om något sådant, kanske bara jag som är okunnig men jag blir nyfiken, gillar MÅ och är alltid på jakt efter den perfekta produkten till både sommar och vinterhy.

  1. Hej Karin, tack för din kommentar =)
   Många Compact Foundation är i puderform som visserligen ofta ger känslan av puder till kräm men dock fortfarande ett puder.
   MÅ Compact Foundation har utseende som pressat puder men är krämig. Går att använda som både concealer och foundation. Den ger ett bra täckande resultat och eftersom den inte innehåller vatten är den mitt val när minus graderna börjar komma. Jag får fortfarande en foundation som är krämig och täckande utan att vara ett puder. Att den går att köpa i refill är dessutom suveränt!
   Hälsningar /Jeanette

 2. Jättekul att läsa. Många har MÅ som favoritfoundation. Bra även att det går att mixa med sin dagkräm för lite lättare och tunnare typ BB-cream.
  Den flytande foundationen är toppen att mixa lite in handen med body lotion om man vill ha lite brunare ben. Då är de mörkare nyanserna att föredra. Glow är kanon.
  Beställ gärna testers på honey först innan du köper. Jag tror att Compact foundation milk funkar bättre på dig annars, som det ser ut på bilderna på dig. 🙂 /Maria -Skogsro Spa

  1. Hej Maria, så kul att höra från dig
   Ja, jag tror också att jag valt helt rätt nyans på MÅ Compact Foundation
   Ska passa på under Hud & Kosmetik på torsdag nästa vecka och kolla in MÅ makeupställ för att se hur nyansen Honey ter sig i verkligheten
   Hälsningar, Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.