24 april 2024

Hudvänliga bambuplåster

Hudvänliga bambuplåster

I samband med mitt besök på Apoteksforum mässan fick jag fick med mig hem 2 stycken hudvänliga bambuplåster, “Emergency Pack Organic Strips” – 2-pack av två av de fyra olika typerna som finns i Nutricare PATCH sortiment.  Black bamboo med aktivt kol och Nude bamboo neutral. De andra två som finns i sortimentet är Tan bamboo med aloe vera samt Panda bamboo (söta små pandor på plåstren ) med kokosolja.

VANLIGA SENSITIVE PLÅSTER

Det finns naturligtvis vanliga sensitive plåster även hudvänlig kirurgtejp som sägs ska passa den mest ömtåliga hud. Men trots att de är skapade i syfte att vara hud vänligare än de vanliga plåstren så upplever många inklusive jag själv att de plåstren antingen inte fäster speciellt bra eller trots allt ger eksem och behag. 

PSA HYPOALLERGENT HÄFTÄMNE 

Nutricares PATCH är 100% nedbrytbara plåster av ekologisk bambufiber och bambugasväv som låter skyddar och låter såret andas. PATCH plåster använder ett naturligt och hyperallergent häftämnet PSA = Pressure Sensitive Adhesive.  Plåstren är 100% komposterbara och biologiskt nedbrytbara. 

Hudvänliga bambuplåster

MITT UTLÅTANDE 

Jag testade ett av de svarta plåstren på ett pekfinger.  Alltid knepigt att fästa plåster på ett sådant ställe, mycket lättare om ytan är mer plan. Men det bryr sig liksom inte såret om direkt 😉 Plåstret kändes väldigt mjukt och elastiskt.  Bra fästförmåga  men fortfarande väldigt mjuk mot huden.  Plåstret höll sig på plats väldigt bra. Råkade komma åt med lite vatten och då släppte lite av plåstret.  Men så länge plåstret har direktkontakt med huden så är det lätt att få det att fästa igen.  Det bästa av allt, när jag sedan avlägsnade plåstret var huden inte alls röd, irriterad eller helt vit som jag upplever även med de så kallade sensitive plåstren. 

Jag kommer absolut att köpa hem en eller två tuber med Nutricare PATCH framöver.  Kommer nog då att välja hudfärgade (nude) och panda, de vita plåstren med små pandor på. Nutricare PATCH finns tillgängliga hos  bl a  jordklok.se, clearlife.se, lapplandecostore.se samt hos Negin på altheahudvård.se (Stockholm).

Priset ligger på ca 69 – 79 kr per tub som innehåller 25 st plåster.

Qualitybrands kommer att finnas på plats med Nutricare PATCH under Allt för Hälsan mässa i Stockholm den 9-11/11

Spread The Love Of Green Beauty Choices – Skincare and Makeup  ♥ Jeanette

 



inlägget innehåller inte annonslänkar


Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.