26 maj 2024

Magnesium Oil Spray för muskler och leder

Efter att ha varit nyfiken nu ett bra tag på att testa Magnesium Oil Spray för muskler och leder kom jag till skott och köpte en prova-på-förpackning som kommer från Nordic Health. Den här förpackningen innehåller de 5 olika varianter av magnesium sprayer som ingår i deras sortiment. Det är mini/reseförpackningar på 15 ml som passar perfekt om man vill testa sig fram och se vilken typ som passar bäst. De små på 15 ml går även att köpa separat. 

Magnesium upptas direkt från huden i blodomloppet

Det sägs att magnesiumklorid absorberas snabbt av vävnaden under huden och kan därför ge snabb lindring vid t ex muskelkramp och muskel- och ledvärk.  Applicering sker genom att man sprayar direkt på huden på de områden som behöver behandlas och masseras sedan lätt in i huden. Kan vara bra att ha en handduk som skydd annars är det lätt att det hamnar även på ytor runt omkring. 5 – 10 spray doser per applicering är gemensamt för de olika varianterna. Mängden (styrkan) av magnesium varierar mellan de olika sorterna.

Mineralhalten är så pass hög att den kan orsaka en krypande, lätt stickande känsla på huden. Om huden är väldigt torr rekommenderas att man använder i kombination med bassalva eller olja.

De fem olika sprayerna

Original – effektiv mot muskelkramper, sendrag och för muskelavslappning. 10 spray doser ger ger 150 mg magnesium. Original är den som innehåller högsta mängden magnesium per 10 sprayningar. Rekommenderas att använda på kvällen.

Mitt omdöme:  Ger en viss lindring. Ger lite stickande känsla. Den här har jag använt på benen och nedre delen av ryggen.  

Sensitive – effektiv mot muskelkramper, spänningar i nacke och axlar. Sensitive är för en känslig och torr hud. 10 spray doser ger 75 mg magnesium. Upp till 20 spray doser per dag rekommenderas

Mitt omdöme: Sensitive är perfekt för känslig hud. Den ger lätt lindring men mindre stickande känsla. Jag har använt den här på nacken och axlarna samt armarna/händerna.

Recovery – vid idrottsprestationer, sendrag, muskelkramper och muskelåterhämtning. Före och efter träning. 10 spray doser ger 130  mg magnesium. Recovery innehåller även eteriska oljor som svartpeppar, citron, kamferträd och vindruvor.

Mitt omdöme: Recovery ger en aning värmande känsla. Har fungerat hyfsat på mig när jag applicerat innan promenad. Ger lite mer irritation i form av  lite mer stickningar och klåda. Recovery har jag endast använt på benen och nedre delen av ryggen

Joint – för leder, muskler och senor. 10 spray doser ger 40 mg magnesium. Innehåller även vintergrönolja, glukosamin och mentol. Rekommenderas att använda 2 gånger per dag

Mitt omdöme:  Jag upplevde ingen lindring alls med Joint. Jag applicerade på benen och nedre delen av ryggen.

Goodnight – muskelkramper, sendrag och muskelavslappning. 10 spray doser ger 130 mg magnesium. Innehåller även eteriska oljor som kamomill, bergamott och muskatellsalvia. Ska ge avkoppling och främja en normal sömn.

Mitt omdöme: Goodnight gav i och för sig viss lindring och en skön värmande känsla. Men alldeles för  intensivt stickande och allmän irritation som jag upplevde obehagligt. 

Gemensamt för alla sprayerna:  min hud blev snustorr, speciellt på smalbenen.  Spray funktionen fungerade bra men det hamnar lätt på ytor runt om. Så det gäller att spraya varsamt.  Konsistens är lätt och det går smidigt att massera.

Mitt generella omdöme  

Jag hade nog hoppats på lite mer påtaglig effekt. Man blir ju lite påverkad av allt positivt man läser om olika produkter.  Jag trodde att Joint som sägs vara mer inriktad just på leder och muskler skulle var den som skulle ge bäst lindring, men så var det inte för mig. Många upplever nog mycket positiva effekter, det är ju så individuellt. För mig personligen finns de ju många faktorer som måste stämma överens för ett gott resultat.  Men man måste ju testa för att kunna göra en utvärdering.  Om jag skulle köpa någon av dessa igen skulle jag välja Sensitive. Den var snällast mot huden och gav en viss lindring. 

Klicka på bilden nedan så blir det lättare att läsa fullständigt innehåll i respektive produkt =)

Spread The Love Of Green Beauty Choices  ♥ Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.