19 april 2024

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Eller rättare sagt dagar. Jag startade med pressfrukosten på fredagen och gick även runt på själva mässan. Min mobil laddades ur och bestämde sig för att inte vilja laddas på nytt, så det fick bli en tur in på lördagen också för att ta lite bilder (och lite shopping). Ett ganska snabbt besök fram och tillbaka jämfört med fredagen. Speciellt med tanke på att på fredagens totalstopp i pendel/tågtrafiken vilket gjorde att det tog ca 3 timmar att komma hem istället för normalt runt 1 timme.

PRESSFRUKOST MED PRESENTATION

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Under pressfrukosten presenterades några av alla de föreläsare och utställare som figurerade under mässan. The House of Fitness som har konceptet att träning ska vara roligt och inte som ett måste, inledde med lite dans till uppryckande musik. Ung företagsverksamhet i samarbete med Allt för Hälsan och ställer ut med några unga entreprenörer- Bl a UF Företaget High Five, 5 tjejer som berättade lite om deras affärsidé som grundar sig på behovet att prata om psykisk ohälsa. Intervju med Giorgio Grossi, docent i medicinsk psykologi samt leg psykoterapeut. Om utmattningssyndrom. Han har under längre tid kombinerat kliniskt arbete med forskning inom stressrelaterad ohälsa.

FÖRELÄSNINGAR

Jag hade planerat in två föreläsningar men #2 var så fullsatt att det inte fanns någonstans att sitta och min rygg klarade inte av att stå under längre tid så jag skippade den.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Däremot satt jag på första parkett när Hannah Sjöström, journalist, bloggare, författare och grundare av onlinedestinationen Naturligt Snygg, med fokus på hållbar skönhet, hälsa och livsstil. Hannahs föreläsning handlade om hudhälsa. Hudvårdsprodukter i all ära men det finns även lite annat som kan betyda väldigt mycket för hur vår hud mår. Bland annat att tänka lite extra på:

1.  Optimera kosten – ta hand om tarmfloran (antiinflammatorisk kost).

2.  Olja både invärtes och utvärtes.

3.  Andningen – tänk på att andas med magen

4.  Kosttillskott..

HUDVÅRD

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Une Care of Sweden passade på att fylla på förrådet med Coldly Lotion. Samtidigt fick jag min vinst från tävling på Apoteksmässan.Min dag på Allt för Hälsan 2018

Une Care har precis kommit ut med två nya fasta tvålar Lovely Soap -Red Clay 80-90g  och Softly Soap – Green Clay 80-90g.

Maria Åkerberg med sina senaste nyheter bl a Makeup Brush Spray Cleanser samt fina mäss erbjudande naturligtvis.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

True Organics of Sweden och Lip Intimate delade monter.

Min dag på Allt för Hälsan 2018 Min dag på Allt för Hälsan 2018

Evergetikon nytt märke på svenska marknaden från Grekland.  100% naturliga ingredienser. Produkterna innehåller inte vatten. Basen är olivolja. Innehåller eteriska oljor (naturlig parfym). Dessa produkter är mycket doftrika.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Nova Concept hade bl a med sig hela sitt utbud av Crazy Rumors. Mässpris 3 för 99kr.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Det blev ganska många som fick följa med mig hem 😉 Ett nytt märke är också Skin Yoga med ayurvedisk inspiration av gamla traditioner anpassade till vår moderna livsstil. 2 ansiktsmasker och 1 ansiktsskrubb i pulverform som man själv blandar ut samt 1 ansiktsolja.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Cosmetic Treasure fanns på plats med den populära Splat och Biomed tandvård, Lavilin probio deodoranterna och Eco Laboriatorie ansikts- och hud/hårprodukter.

Min dag på Allt för Hälsan 2018Biomed har kommit med lite nyheter som t ex antibakteriella tandborstar som innehåller silver eller kol.  Även ett nytt märke BioMio med ekologiska städ- och rengöringsmedel.Min dag på Allt för Hälsan 2018

Mette Picaut Skincare fanns också på plats med sina fina produkter och fina mässerbjudanden.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Mette och Eric Picaut – Stiligaste paret ever!

AnneMarie Börlind hade bl a roliga happy hour priser på utvalda produkter med 50% vid olika tidpunkter under dagen. De hade också med sig AnneMarie Börlinds Adventskalender!  

Min dag på Allt för Hälsan 2018

De säljs i ett mycket begränsat antal i år. Men till nästa jul finns det planer på att den ska finnas tillgänglig i större mängd.. Det tror jag kommer bli en stor succé.  För alla hudvårdsintresserade men speciellt för oss med gärna väljer naturligare alternativ. Just adventskalender med naturlig och ekologisk hudvård/makeup är det inte direkt något större urval av på svenska marknaden, om det ens finns några.

Rosenserien fanns på plats. Tony Irving föreläste även om varför han valt naturligt hudvård.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Dr Sannas produkter har nu fått nytt utseende. Från en iögonfallande grön färg till mer stilrena färger.

Min dag på Allt för Hälsan 2018 Min dag på Allt för Hälsan 2018

KOSTTILLSKOTT – MATHÄLSA –  MILJÖVÄNLIGT – MM

Quality Brand Sweden  hade också lite nyheter och bra mässpriser. Bl a Mindfuel, färdiga portions måltider som man själv bara tillsätter vätska.Min dag på Allt för Hälsan 2018

PATCH de extra hudvänliga bambu plåstren.Min dag på Allt för Hälsan 2018

Kokos skålar och även nyheten diskborstar av kokosfibrer.

Min dag på Allt för Hälsan 2018

Övriga utställare som man kunde se på mässan var bl a: Great Earth – kosttillskott, Solray – kosttillskott, böcker om mathälsa – utmattningssyndrom – psykisk ohälsa, – yoga – sömn –  ayurveda mm. Yogakläder och yoga mattor, naprapater, Reiki, massagekuddar, träningsredskap som  t ex lite mer avancerade balans(stabilisering) plattor.

MÄSSAN I SIN HELHET

Jag upplever att mässan kändes lite mindre i år men det kan ju mycket bero på att Fitness Festivalen pågick parallellt förra året. I år är den separat vid ett annat datum. Jag är nöjd med årets mässa även om jag kanske saknade några utställare.

Spread The Love Of Green Beauty Choices  ♥ Jeanette

Share some blog love

2 tankar på “Min dag på Allt för Hälsan 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.