23 april 2024

Nagelolja med citron och myrra  

Nagelolja med citron och myrra  

Naglar och nagelband är ett väldigt utsatt område för yttre påverkan. Vid t ex tvätt, diskning, pappershantering, ja vi använder ju våra händer hela tiden till olika saker i olika situation. Torra nagelband och sköra naglar är nog något många känner av. Att se till att smörja in med handkräm regelbundet är bra för att hjälpa till att återfukta.

Nagel- och nagelbandsolja

Att komplettera med en olja kan hjälpa ytterligare att se till att naglarna får lite extra vård. Olja appliceras lämpligast till natten. En olja agerar både stärkande, läkande och mjukgörande.

Nagelolja med  bl a citron och myrra  

Myrra har en viss inflammationshämmande effekt. Citronolja sägs motverka sköra naglar. Jojobaolja har fuktbindande egenskaper samt både stärker och skyddar. Det finns en hel del nageloljor (även naturligare varianter) på marknaden. Jag har provat på några stycken. Självklart går det bra att använda t ex rena oljor som mandelolja, avokadoolja eller annan kallpressad vegetabilisk olja till att smörja in naglarna och nagelbanden med.

Applicering

Jag brukar till största delen applicera vid sänggående. Men även om jag sitter och kollar på tv, passar jag på och ta lite olja och massera in naglar och nagelband med. En droppe på t ex ringfingret och sedan stryka över motsatta handens naglar räcker gott och väl. Massera sedan lätt över nagelbanden och naglarna. Jag brukar dock emellanåt vara generösare med mängden olja, och tar gärna några extra droppar.

Myrrh Nail & Cuticle Oil

Maria Åkerbergs nagelolja är en av de senaste jag provat på. Den har en mild uppfriskande doft med inslag av citron. Oljan absorberas snabbt och lämnar ingen kladdig känsla. Kommer i en glasflaska med droppinsats. Innehåller 30 ml och kostar ca 129 kr

Nagelolja med citron och myrra

Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

Ingredients:
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Limonene*, Commiphora Myrrh Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils.



Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.