19 april 2024

Garnier Bio Argan Line

Garnier Bio Argan Serie

Som jag skrev om tidigare har Garnier satsat på en ny serie BIO .Produkterna är certifierade av Ecocert  enligt Cosmos Standard som COSMOS ORGANIC. Produkterna är även Veganska.

Jag fick möjligheten att vara med på Pressträffen då Garnier Bio lanserades officiellt i Sverige och fick ta del av information och fakta om ingredienser och utvecklingen av Garnier Bio serien.  För mig och min hud är det produkterna från Garnier Bio Argan Line  ( för torr hy) som är aktuella. Det omfattar 3 olika produkter. Rescue Balm, Nourishing Moisturizer och Face Mist. De tre produkterna har jag nedan gjort en liten recension av =)

Garnier Bio Argan Rescue Balm

Kommer i tub på 50 ml med snäpplock. Krämen/salvan har en väldigt rik konsistens, lite åt det fetare hållet. Supermjuk att applicera och lämnar en liten skyddande hinna kvar på huden trots att den absorberas snabbt. Super mjukgörande. Jag köpte den här tuben när det var köldgrader och jag behövde något riktigt skyddande och mjukgörande samtidigt närande.

Garnier Bio Argan Serie

Jag använde Rescue Balm dagligen som ansiktskräm (ovanpå min obligatoriska ansiktsolja) när kylan slog till och den fungerade superbra. Gav huden skydd utan att jag upplevde den för kraftig eller fet på huden. Den fungerade även perfekt som makeupunderlag vid minusgrader. Doften är mjuk, lite pudrig och tvålig med lite sötma. Jag använder även Rescue balm till bl a  händerna, nagelbanden, samt övriga torra partier på kroppen.

Garnier Bio Multiuse Rescue Balm 50 ml ca pris 99kr 

Garnier Bio Argan Serie

Innehåll/INCI: Aqua/Water, Butyrospermum Parkii Butter / Shea Butter*, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Alcohol Denat., Glyceryl Stearate Citrate, Copernicia Cerifera Cera/Carnauba Wax*, Cetearyl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Centaurea Cyanus Flower Water*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Sodium Phytate, Arginine, Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil, Coco-Betaine, Propanediol, Citric Acid, Xanthan Gum, Tocopherol, Salicylic Acid, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Parfum/Fragrance.

Garnier Bio Argan Nourishing Moisturizer

När minusgraderna började avta hade denna Nourishing Moisturizer även hunnit komma upp på butikshyllorna. Nyfiken på hur pass denna skulle passa att ta över när något lite lättare än Rescue Balm skulle passa bättre, köpte jag en tub.  Plasttub innehållande 50 ml med snäpplock, lite smalare och längre tub än Rescue Balm.

Nourishing Moisturizer har en lite mer flytande konsistens om man jämför med Rescue Balm som är mer kompakt. Lättare men fortfarande fyllig. Absorberas snabbt och lämnar huden mjuk och återfuktad. Fuktkrämen är väldigt dryg så liten mängd ger mycket. Doften är densamma som på Rescue Balm.

Garnier Bio Argan Serie

En perfekt övergång till ansiktet från den riktig skyddande och mer kompakta balmen, när det fortfarande är kyligt ute men utan att termometer kryper under nollan.  Nourish Moisturizer fungerar också perfekt till händerna och fötterna tack vare att den är så pass mjukgörande utan att vara fet.

Garnier Bio Nourishing Moisturizer 50 ml ca pris 99 kr 

Garnier Bio Argan Serie

Innehåll/INCI: Aqua/Water, Dicaprylyl Ether, Propanediol, Glycerin, Undecane, Cetearyl Alcohol, Alcohol** Denat., Butyrospermum Parkii Butter / Shea Butter*, Tridecane, Glyceryl Stearate Citrate, Copernicia Cerifera Cera / Carnauba Wax*, Cetearyl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Centaurea Cyanus Flower Water*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Glyceryl Dibehenate, Sodium Hyaluronate, Arginine, Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil, Coco-Betaine, Citric Acid, Xanthan Gum, Tocopherol, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Parfum / Fragrance.

Garnier Bio Argan Face Mist

Ett ansiktsvatten som återfuktar, ger näring och friskar upp. Innehåller bl a blåklintsvatten. Kommer i plastflaska med spraypump. Face Mist har en mycket behaglig sprayfunktion. När man sprayar landar misten med mjuka Mist ‘strålar’ på huden. Doften är mild. Den här produkten är ett pressprov.

Garnier Bio Argan Serie

Garnier Bio Argan Face Mist 150 ml ca pris 89 kr

Ingredienser/INCI: Aqua/Water, Hordeum Vulgare Stem Water*, Glycerin, Alcohol Denat., Centaurea Cyanus Flower Water*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, Arginine, Coco-Betaine, Propanediol, Caprylyl/Capryl Glucoside, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Parfum/Fragrance.

Garnier Bio finns bl a hos Apotea.se, Lyko.se, Åhléns (butik och online), Kicks

 Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.