5 mars 2024

Oljeserum från Organics by Sara

oljeserum från Organics by sara

Svenska Organics by Sara lanserade under förra året ett oljeserum. Basen i serumet består av örtextrakt i glycerin som lugnar och återfuktar huden.

Basen i oljefasen är antioxidantrika oljor som ska ge skydd mot den dagliga påfrestningen från strålning. Innehåller dessutom eteriska oljor som har stärkande effekt som bl a mandarin, bergamott och lavendel. Oljeserumet innehåller citrusoljor bra att vet för de som är känsliga mot just citrus.

Oil Serum Antioxidant ska passa alla hudtyper men kan passa extra bra för en normal till blandad hud. Då den ska ge rikligt med fukt ska den även passa en mogen och torr hud.

Förpackning och konsistens

Oljeserumet kommer i en brun glasflaska med pipett som är lätt att dosera med. Konsistensen är fyllig men ändå lätt på så sett att det tas snabbt upp av huden samtidigt som det ger en skyddande hinna. Doften är mycket mild och behaglig.

Hur fungerade det här serumet på min hud?

Jag ska tala om för er att när jag först hörde om att Sara tagit fram det här Oil Serum Antioxidant som skulle skydda och balansera huden var jag ganska säkert på att just den här varianten inte skulle vara något för min hudtyp. Men eftersom jag gillar oljor tänkte jag att jag måste väl prova i alla fall.

Kan ju säga att jag hade fel 😉 Oftast brukar jag ha rätt när jag har den förkänning till en produkt även om jag naturligtvis testar innan jag vet 100% när det gäller vissa.

Jag började använde Oil Serum Antioxidant i mitten av december förra året. Sedan dess blev den min trogna följeslagare på morgon och kväll fram tills dess att sista droppen kom ur flaskan. Under vinter när det var så kallt så var jag lite extra generös med appliceringen trots det räckte denna 30 ml flaska i drygt 4 månader (dec – april).

oljeserum från Organics by sara

Oil Serum Antioxidant gav min knepiga hud, som bl a är reaktiv och eksembenägen, massor av fukt och på samma gång lagom mängd fett för att hålla huden lugn, verka stärkande och hjälpa till att hålla den mjuk.

Mycket imponerad och tacksam att jag faktiskt gav produkten chans annars hade jag gått miste om en fantastiskt hudvårdande produkt!

oljeserum från Organics by sara

Organics by Sara – Oil Serum Antioxidant – 30 ml ca pris 279 k

Ingredienser/INCI: Carthamus tinctorius (safflower) seed oil, Matricaria chamomilla extract in glycerine, Calendula officinalis Extract in glycerine, Pongamia glabra (karanja) seed oil, Salvia Hispanica L (chia) seed oil, Adonsonia digitata (baobab) seed oil, Rosa canina (rosehip) fruit oil, Citrus bergamia (bergamott), Lavandula angustifolia (lavender), Citrus reticulata (mandarin), Pelargonium graveolens (geranium), Linalool*, Limonene*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*.

*Doftkomponent i eterisk olja. Samtliga ingredienser är ekologiskt certifierade & vegan.

 

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.