5 mars 2024

Probiotisk Sensitive Protect Oil

probiotisk sensitive protect oil

Jag har nog aldrig haft så extremt höga förväntningar på några produkter som jag hade redan innan Esse Probiotic Skincare Sensitive linje lanserades.

När grundaren till märket Esse Probiotic Skin Care, Trevor Steyn, besökte Stockholm i samband med lansering av Esse Probiotic Skincare in Sverige nämnde han i slutet av sin föreläsningen om att de höll på att färdigställa en Sensitive linje. Redan där väcktes mitt intresse och helt plötsligt hade jag skapat enormt höga förväntningar på just de produkterna!Det är sällan en produkt lever upp till 100% av ens förväntningar även om man inte blir besviken utan tycker produkten höll vad den lovade rätt så bra. När det kom till Esse Probiotic Skincare Sensitive Linje så vart jag själv väldigt överväldigad över hur väl produkterna levde upp till mina höga förväntningar och även mer.

Nu år 2019 har ju Esse Probiotic Skincare vuxit och blivit ett av de ledande märkena på hudvårdssalonger med fantastiska resultat vid riktigt svåra hudproblem.

Det kommer naturligtvis även nya produkter från märket men jämna mellanrum och det finns faktiskt inte en enda produkt som jag blivit besviken på. Den senaste produkten jag testat på är Esse Sensitive Protect Oil, som säkert har läst om hur hyllad den blivit.

Sensitive Protect Oil – oljeserum

Protect Oil innehåller Ximeniaolja, som kommer från Ximeniafrukten som enbart växer i Namibia och solrosolja. Den har läkande och skyddande egenskaper. Passar alla hudtyper men definitivt ett måste för den riktigt känsliga huden.

Esse Skincare skriver på sin hemsida:

Ximeniakärnolja skapar en skyddande hinna på huden när den utsätts för UV eller fria radikaler. Hinnan skyddar huden från föroreningar utan att störa rubba normala funktion.

 

Hur upplevde jag oljan?

Eftersom denna oljan har ett relativt högt pris så har jag varit snål med den. Alltså valt att använda den då huden kommer in i ett av sina knepigare tillstånd. Då har jag använt oljan både på morgonen och på kvällen. Samtidigt som jag applicerat oljan passar jag på att med lätta drag applicera i lymfans riktning. Det är bara så ljuvligt! Och doften! Den ljuvliga varma och mjuka doften av vanilj!

Oljan kommer i en liten brun glasflaska med pipett. Konsistens är rejält fyllig men inte fet. Mjuk att applicera, går in i huden samtidigt som den lägger sig som en skyddande hinna utan ge en kladdig yta. Jag tycker att Hudvårdssalongen TURKOS har en perfekt beskrivning:

“Tänkt dig som att mini små paraplyn fälls ut och skyddar din hud. (turkos.se)”

 

Nu är min flaska tom intill den allra sista droppen! Kommer att sakna dig Protect Oil!

probiotisk sensitive protect oil

Esse Probiotic Skincare Protect Oil Sensitive 15 ml ca pris 629 kr

Ingredienser/INCI: Ximenia Americana Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vanillin

 Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.