5 mars 2024

Avocado Face Balm Recension

Avocado Face Balm Recension

Jag har testat Avocado Face Balm från Bulgariska märken Zoya Goes Pretty som tillverkar ekologisk och vegansk hudvård. Deras balm är 100% raw och oraffinerad som smälts ner under 40 grader C. De har en hel del olika balms och butters att välja bland som finns i både stora och små förpackningar.

Ingredienserna i Zoya Goes Pretty produkter kommer från:

Shea Butter – Ghana, Jojoba Oil – Peru, Cacao Butter -Peru, Coconut Oil – Sri Lanka, Argan Oil -Morocco, Lavender Oil – Bulgaria, Rose Oil – Bulgaria, Rosehip Oil – Bulgaria.

Avocado Face Balm

Ska ge huden en skyddande barriär som kapslar in fukt och hjälpa till att hålla huden återfuktad. Avocado Face Balm ska även ge lyster åt en trött hud. Passar bra till mogen hud även för normal, torr och extra torr hud. Innehåller Avocado Oil – South Africa, Jojoba Oil – Perú och Shea Butter – Ghana

Konsistens och känsla

Avocado Face Balm kommer i en glasburk med metallock. Balmens konsistens är solid men smälter vid kroppsvärme. Jag använder naturligtvis spatel att ta upp en lite mängd balm som jag sen smälter med fingertopparna och applicerar i ansiktet och på halsen.

Avocado Face Balm Recension

Balmen är dryg men den är väldigt skön att massera in så jag brukar emellanåt ta lite extra mängd och ge ansiktet en skön massage. Har en mjuk och varm doft som enligt mitt doftsinne drar åt inslag av choklad och vanilj. Vilket förmodligen kommer från sheasmöret.

Huden blir mjuk och rejält återfuktad utan kännas oljig. Avocado face balm passar både sommar som vinter. I alla fall på min hud. Morgontid under sommaren applicerar jag ytterst lite men till kväll/natt lite mer. Den är jätteskön att smörja in med efter en dag i solen.  Samtidigt som jag smörjer in ansiktet smörjer jag också in läpparna med balmen som ger ett perfekt underlag för läppglans eller läppstift eller bara som en skyddande balm.  Torra partier på övriga kroppen passar den naturligtvis helt perfekt för också. 

Zoya Goes Pretty –  Avocado Face Balm 60 g ca pris 169kr  

Avocado Face Balm Recension

Ingredienser/INCI: *Butyrospermum parkii (Shea) butter, *Persea gratissima (Avocado) oil, *Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil. *certifierad ekologisk ingrediens. VEGANShare some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.