16 april 2024

Svensk ekologisk hårvård från Bruns

Svensk ekologisk hårvård från Bruns
Svensk ekologisk hårvård från Bruns

Jag uppskattar verkligen när det finns mindre förpackningar att köpa. Perfekt att ha med på resa men även det allra bästa när man vill testa något nytt. Blir extra glad när jag hittar helt oparfymerade/doftfria/fria från eteriska oljor alternativ. Här är tre produkter jag testat från Bruns Hårprodukter:

  • Schampo 01 Harmonisk Kokos
  • Schampo 07 Oparfymerad
  • Balsam 03 Oparfymerad

» Gemensamt för alla schampon är att applicera i två omgångar då det är först vid andra appliceringen som lödder uppstår. 

» Gemensamt för alla 50 ml förpackningar är att doserings hålet är väldigt stort, vilket i och för sig är bra då många schampon och balsam är riktigt fylliga. Till de stora original förpackningarna på 330 ml kan man köpa till pump. Vilket underlättar doseringen.

Schampo 01 Harmonisk Kokos

Ska passa alla hårtyper spec normalt till torrt. Ge fukt och volym  Har en mild doft av kardemumma. Innehåller bl a oliv-, jojoba-, kardemumma-, kokos- och apelsin olja, ekologiskt guarmjöl och glycerin. Konsistensen är fyllig med gel karaktär.  De små förpackningar är lite knepiga att dosera ur men konsistensen är ju inte direkt rinnig så det går rätt så bra. Inga mängder behövs. Vid första schamponering känns det inte att man applicerat schampo, men vid andra omgången får man lätt till ett lödder. Mitt hår bli mjuk och får lite mer volym. För mig behövs inget balsam efter.

 INCI: Aqua, Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Laurylglucosides Hydroxypropylsulfonate,     Glycerin, Olive Oil Polyglyceryl-4 esters, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Xanthan gum, Simmondsia   Chinensis Seed Oil,Dehydroacetic Acid, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Citrus Sinensis Peel   Oil, Styrax Benzoin Resin Oil.

Svensk ekologisk hårvård från Bruns

Schampo 07  Oparfymerad

Milt Schampo som ska tillföra extra fukt till torrt eller lockigt hår. Helt doftfritt, inga eteriska oljor. Sägs vara favorit hos personer med psoriasis och eksem. Innehåller bl a glycerin, ekologisk guarmjöl, jojoba och olivolja. Mycket lik Schampo 01 i konsistensen, kanske en aning mindre tjockflytande.  Håret tvättas på samma sätt med schampo i två omgångar. Mitt hår känns faktiskt riktigt fylligt (annars ganska rakt och tunt) efter tvätt. Hårbotten känns inte minsta irriterad. För mig behövs ingen balsam efter.

 INCI: Aqua, Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Sodium Laurylglucosides   Hydroxypropylsulfonate, Olive Oil Polyglyceryl-4 esters, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Simmondsia   Chinensis Seed Oil, Dehydroacetic Acid. Certifierad av AllergyCertified

Balsam 03 Oparfymerad

Lyxigt krämig och snäll mot hårbotten. Extra milt och återfuktande innehåller inga eteriska oljor. Innehåller bl a aloe vera, kokos, avokado, sheasmör och jojobaolja. Det här balsamet har super fyllig konsistens.

Svensk ekologisk hårvård från Bruns

Tipset är att låta flaskan stå på “huvudet” (korken), för att lättare dosera. Behövs ytterst liten mängd. Jag har testat några gånger med att applicera balsam efter tvätt. Men upplever att håret känns fräschare längre tid om jag bara använder schampo och skippar balsam.  

» Nu har jag ju ganska tunt och rakt hår men för ett mer krävande hår måste det det balsamet vara perfekt.

 INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glycerin, Aloe Barbadensis Extract, Cocos Nucifera, Persea   Gratissima, Vitellaria Paradoxa, Simmondsia Chinensis, Lactic Acid, Dehydroacetic Acid. Certifierad av   AllergyCertified

Bruns Schampo 01 + 07 samt balsam 03 –  50ml ca pris på 79 kr.

Du hittar dem hos bl a naturligtsnygg.se, brunsproducts.com, fler återförsäljare hittar du  här Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.