28 maj 2024

Viridi Eco Doftfri Hudvård

Viridi Eco Doftfri Hudvård

Fortsätter på temat doftfri hudvård. Viridi Eco Doftfri Hudvård. Svenska Viridi Eco Organic Luxury Skincare har många fina produkter som doftar gott och är snälla mot huden. Men de har också helt doftfria produkter. Jag har testat den här trion: Baby Lotion Parfymfri, Body Butter – Mommy Butter samt Body Scrub Simply Natural.

Baby Lotion

Kommer i vit plastflaska med pump. Baby Lotion har en lättare krämig konsistens. Innehåller bl a sheasmör, squalane solrosolja, beta-glucan och mjölksyra. Beta-glucan är ett bioaktivt ämne från havrets cellkärna, som visats sig vara mycket lämplig för känslig hud och eksem.  Ska ha lugnande egenskaper på en irriterad och känslig torr hud. 

Baby Lotion passar inte bara barn även oss vuxna med eksem och extra känslig hud. Den är lätt att smörja in huden med och ger en skön mjukgörande känsla. Den dämpar även irritationer och framför allt har jag märkt att den effektivt även dämpar klåda. Så den här Baby Lotion är en favorit just för att den verkligen ger lindring mot obehagliga ‘krypningar’  och stickningar samt klåda i huden. Samtidigt förser den huden med mycket fukt och hjälper till att hålla fuktbalansen på plats vid regelbundet användning.

Viridi Eco Baby Lotion 300 ml ca pris 199 kr

Ingredienser/INCI: Aqua purificata (vatten), shea paradoxa (sheasmör), squalane, Heianthus Annuus (solrosolja), beta glucan, carrageenan, lacic acid (mjölksyra)

Body Butter – Mommy Butter

Mommy butter är framtagen för den blivande mamman med en sammansättning att ta hand om bristningar och klåda  i samband med att magen växer. Nu passar naturligtvis denna Body Butter även om man inte är gravid och vill ha ett doftfritt alternativ. 

Viridi Eco Doftfri Hudvård

Body Butter – Mommy Butter kommer i en rund burk som har en liten spatel i locket. Perfekt! Man behöver inte leta runt efter en spatel utan den förvaras ju i locket och finns alltid där till hands. Body Butter – Mommy Butter innehåller bl a sheasmör, aprikoskärnolja och kokosolja. 

viridi eco parfymfritt

Konsistensen är till en början av lite fastare karaktär, alltså inte rinnig eller oljig. Vid applicering på huden blir den genast mjuk och lätt att smörja in. Den ger en supermjuk lite lyxigare känsla. Body Butter kapslar in fukt så huden håller sig återfuktat länge och lämnar en tunn skyddande hinna på kroppen. Lämpar sig bäst att smörja in med till natten.

Jag brukar köra en liten variant av extra fuktboost Cocoon stil,  med att först smörja in med Baby Lotion och sedan ovanpå applicera Body Butter – Mommy Butter. Så gosigt för den torra, irriterade och känsliga huden.

Body Butter – Mommy Butter 200 ml ca pris 199 kr

Ingredienser/INCI: Butyrospermum Parkii Butter – Sheasmör* Aqua Purificata – Vatten** Prunus Armeniaca Kernel Oil – Aprikoskärnolja* Cocos Nucifera oil – Kokosolja* Glyceryl Stearate* Cetearyl Alcohol* Tocopherol – Naturligt E Vitamin** Dehydroacetic Sodium Salt – Mild konservator** Carrageenan* – **Råvaror märkta med denna symbolen är ekologiskt certifierade **Råvaror märkta med denna symbolen är godkända av natrue/ecocert att använda i ekologisk hudvård Produkten har 100% naturligt innehåll.  Allergiinformation :Helt parfymfri

Body Scrub Simply Natural

Body Scrub Simply Natural sommer i en burk med spatel i locket precis som Body Butter (på original storlek) Jag har den lilla burken (men där följer inte med någon spatel).  

Body Scrub Simply Natural är en sockerskrubb som innehåller (förutom socker) även macadamiaolja och aprikoskärnolja. Det ska vara en mild sockerskrubb som ska passa även en torr och känslig hud. Konsistensen är lite trögflytande med oljigt inslag. Ska applicera på fuktat/våt hud. Skrubben ska vara rengörande samt återfuktande.

Viridi Eco Doftfri Hudvård

Ni vet säkert vid det här laget att jag är väldigt återhållsam med att använda peeling och skrubbar både till ansiktet och kroppen. Men emellanåt är det faktiskt ganska bra att ge huden en liten extra djuprengöring och få bort gamla hudlager. Jag använder skrubben på våt hud och applicerar med ganska mjuka rörelser. Även om skrubben är mild så upplever jag att kornen river lite på huden men är så  pass krämig att det inte känns obehagligt. 

När jag duschat av skrubben känns huden jättemjuk och rengjord på djupet. Här passar det extra bra att köra Baby Lotion + Body Body samt gärna smörja i lite med en olja allra först för att ge huden en riktig treat med lite SPA känsla.

Body Scrub Simply Natural  200 ml ca pris 199 kr

Ingredienser/INCI:Sucrose  – Socker* Macadamiaolja – Macadamia integrifolia seed oil* Apricot kernel oil – Aprikoskärnolja* Sodium Olivoyl Glutamate – Mild tensid från oliver* Cetearyl Alcohol* Glyceryl Stearate* –  *Råvaror märkta med denna symbolen är ekologiskt certifierade
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.