1 mars 2024

Benecos Foundation och Cover Stick


Benecos Foundation och Cover Stick

Här kommer min recension av Benecos Foundation och Cover Stick =) 

Benecos Natural Beauty Foundation Sticks har en hylsa av papp som man sedan vrider upp foundation sticket som typ ett läppstift. Jag valde att köpa nyansen Ivory och Sand men det finns ytterligare en nyans -Tan- som är mörkare. För mig som har en generell neutral mellan beige ton passar nog Ivory bäst på vinter och Sand på sommaren. Eventuellt kanske en blandning av Ivory och Sand på hösten vinter kan fungera. 

Benecos Foundation och Cover Stick

Enligt mina ögon tycker jag att Ivory går lite åt vanilj beige samt en aning rosa men är varm. Sand går åt gyllene nougat. Färgen Ivory ger en lite ljusare ton och Sand ger lite mer värme. Lustigt nog passar båda nyanserna min egen väldigt bra, så det verkar som Foundation Stick lite anpassar sig ganska bra efter den egna hudtonen.

Benecos Foundation och Cover Stick

Konsistensen

Foundation Stick har en mycket mjuk och lite seg konsistens på huden. Jag har testat lite olika varianter att applicera antingen stryka direkt mot huden med sticket och sedan jämna ut med borste/pensel/svamp. Eller en borste mot foundation sticket och sedan applicera i ansiktet. Jag får nog bäst resultat med en typ foundation borste som är lite rund och platt eller foundation blender. Tycker den har bra täckning och den mjuk och smidig på huden. Även om den är lite seg att applicera så tycker jag inte att den är svår att få jämn.

Foundation Stick 99 kr 9 g

Ivory Ingredienser (INCI): Squalane, Mica, Simmondsia Chinensis Seed Oil* (Jojoba), Copernica Cerifera Cera/Copernica Cerifera Wax*, Olive Oil Decyl Esters**, Butyrospermum Parkii Butter* (Karité), Squalene, Parfum, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, [+/- (peut contenir) : CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides)].* från ekologiskt jordbruk ** av ekologiska råvaror

Sand Ingredienser (INCI): Squalane, Mica, Simmondsia Chinensis Seed Oil* (Jojoba), Copernica Cerifera Cera/Copernica Cerifera Wax*, Olive Oil Decyl Esters**, Butyrospermum Parkii Butter* (Karité), Squalene, Parfum, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, [+/- (peut contenir) : CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides)].* från ekologiskt jordbruk ** av ekologiska råvaror

På vintern när det blir köldgrader väljer jag helst att använda Compact Creme Foundation som inte innehåller vatten. Foundation Stick innehåller ju inte heller vatten så det kan vara ett bra budgetalternativ när den kalla årstiden tar över.

Cover Stick

Cover Stick finns i två nyanser Beige och Vanilla, så jag valde att beställa hem båda. Beige är ganska så ljus men går inte åt rosa. Vanilla är ganska mörk och mer bronzig än gul. Konsistensen på cover sticken är mjuk och en aning seg att fördela på huden. Den har en bra täckning. Fungerar dock inte på mig under ögonen. Där fastnar den i huden. Däremot fungerar den att använda i ansiktet för att dölja ojämnheter.

Benecos Foundation och Cover Stick

Cover Stick 79 kr 4,5g

Beige Ingredienser/INCI: Ricinus communis (castor) seed oil Silicaoleic/linoleic/linolenic polyglycerides CopernicaCerifera (Carnauba) Wax Prunus Armeniaca Kernel Extract Olive Oil Decyl Esters Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil euphorbia cerifera waxParfum (Fragrance) squalene Tocopherol Kaolin Argilla Chamomille Recutita (Matricaria) Flower Extract Calendula Offcinalis (Calendula) Flower Extract CI 77891 (Titanium Dioxide)CI 77492 (Iron Oxides)CI 77491 (Iron Oxide)CI 77499 (Iron Oxide) CI 77947 (zinc oxide) från kontrollerat ekologiskt jordbruk av ekologiska råvaror 100% naturlig doftblandning

Vanilla Ingredienser/INCI: Ricinus communis (castor) seed oil Silicaoleic/linoleic/linolenic polyglycerides Copernica Cerifera (Carnauba) Wax Prunus Armeniaca Kernel Extract Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Olive Oil Decyl Esters euphorbia cerifera wax Parfum (Fragrance) squalene Tocopherol Kaolin Argilla Chamomille Recutita (Matricaria) Flower Extract Calendula Offcinalis (Calendula) Flower Extract CI 77891 (TitaniumDioxide) CI77492 (Iron Oxides) CI 77491 (Iron Oxide) CI 77499 (Iron Oxide) CI 77947 (zinc oxide) från kontrollerat ekologiskt jordbruk av ekologiska råvaror
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.