16 april 2024

Avo Bao Cleansing Balm

Avo Bao Cleansing Balm

Avo Bao Cleansing Balm

*also in English  – scroll down*

Bodhi and Birch är ett brittiskt ekologisk hudvårdsmärke med lyxiga produkter. Grundaren är Elijah Choo en fantastiskt man med många talanger. I Sverige är det exklusivt hos Alice & White som man kan köpa Bodhi & Birch produkter. Jag har varit så nyfiken på just denna produkten sedan Superfood Serien släpptes i maj 2018. Så i juni i år slog jag till! 

Avo Bao Cleansing Balm

Denna rengörings balmen innehåller en massa nyttiga oljor och stärkande vitaminer för huden. Superfoods som Avokado och Baobab tillsammans med  bl a grönt kaffe, hampa, aprikosolja, spirulina och kakaosmör. Det bästa av allt: ínnehåller inga eteriska oljor =) Samtidigt som den effektiv och skonsamt tar bort all smuts och makeuprester, förser den huden med näring och hjälper till att stärka huden.

Avo Bao Cleansing Balm kommer i en elegant svart rund och låg glasburk. Fylld upp till bredden med rengöringsbalm. Formulan är fylligt och krämigt smör och smälter vid kroppsvärme. Doften är övervägande med inslag av kakao och mandel och lite små hintar av hampa och alger. 

Så här använder jag rengöringsbalmen

Jag brukar variera lite eftersom balmet är perfekt att använda som med OCM metoden. Där man avlägsnar rengöringen med en varmt ansiktshandduk. Först tar jag upp en lite klick med spatel ur burken och lägger i handflatan för att smälta lite, sedan applicerar jag balmen i ansiktet med masserande rörelser.

Avo Bao Cleansing Balm

Tillsätter lite vatten och masserar fram en liten form av emulsion. Sköljer sedan med ljummet vatten och torkar (klappar) med handduk. Alternativ som jag skrev ovan. Applicerar balmen i ansiktet och sedan torkar av med en handduk med varmt vatten. 

Mitt utlåtande

Helt underbar produkt! Rengör effektivt men mycket mild. Huden känns ren och rejält återfuktat och mjuk efter tvätt. Dessutom är den så ljuvlig att massera in i huden att jag kan stå en extra stund med det momentet. Jag använder även Avo Boa Cleansing Balm att massera ansiktet med och sedan lämna kvar på huden. Väldigt liten mängd då den är så generös i konsistensen. Varierar med att använda Avo Bao Balm och vanligt ansiktsolja. Lite extra TLC när huden behöver det där lite extra och speciellt nu vid kallare tider. Balmen fungerar ju också perfekt att ta en klick och blanda ut med en skrubb för en extra mjukgörande och boostande effekt.

Avo Bao Cleansing Balm

Bodhi & Birch Avo Bao Cleanisng Balm 100 gr  ca pris 699kr 

Ingredients/INCI: °*Persea Gratissima (Avocado) Oil, °*Adansonia Digitata (Baobab) Oil, °*Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, °*Prunus Domestica (Plum) Kernel Oil, °Theobroma Cacao (Cacao) Butter, °Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, °Glycerin, °*Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, °*Cocos Nucifera (Virgin Coconut) Oil, Shorea Stenoptera (Illipe) Butter, *Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, *Coffea Arabica (Green Coffee) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E), Sucrose Laurate, °Adansonia Digitata (Baobab) Fruit Powder, °Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water, °Spirulina Platensis (Spirulina) Algae Powder —°Certified Organic *Cold-Pressed 100% Natural Ingredients of which 80% is Certified Organic Suitable For Vegan Not Tested On Animals

 

In English

Bodhi and Birch is a British organic skin care brand with luxury products. The founder, Elijah Choo is a fantastic man with many fine talents. In Sweden, it is exclusively at Alice & White that one can buy Bodhi & Birch products. I have been so curious about this product since the superfood serie was released in May 2018. So in June of this year I bought it!

Avo Bao Cleansing Balm

This cleansing balm contains a lot of beneficial oils and fortifying vitamins for the skin. Super foods like Avocado and Baobab together with green coffee, hemp, apricot oil, spirulina and cocoa butter, among others. Best of all: It does not contain any essential oils =) While it effectively and gently removes all dirt and makeup, it nourishes the skin and helps to strengthen the skin.

Avo Bao Cleansing Balm comes in an elegant black round and low glass jar. Filled up to the width with cleansing balm. The formula is full and creamy butter and melts at body temperature. The scent is predominantly of cocoa and almond with hints of hemp and algae.

This is how I use the cleansing balm

I usually vary a bit as the cleansing balm is perfect to use as with the OCM method. Where you remove the cleansing oil with a warm facial towel. First I pick up a little amount with spatula from the jar and put in the palm to melt a little, then I apply the balm to the face with massaging movements. Adds a little water and massage into a form of emulsion. Then rinse with lukewarm water and wipe (pat) with towel. Option I wrote above. Apply the balm on the face and then wipe with a towel with warm water.

My opinion

Absolutely wonderful product! Cleanse effectively but very mild. The skin feels clean and well moisturized and soft after washing. In addition, it is so lovely to massage into the skin that I can stand an extra moment with that part. I also use Avo Boa Cleansing Balm to massage the face with and then leave on the skin. Very small amount as it is so generous in texture. Also vary with using Avo Bao Balm and regular facial oil. A little extra TLC when the skin needs that little extra and especially now at colder times. The balm also works perfectly to take some balm and mix it with a scrub for an extra softening and boosting effect.
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.